Eerste trailer voor 'The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim': nog dit jaar in de bioscoop

Eerste trailer voor 'The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim': nog dit jaar in de bioscoop

De animatiefilm The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim verschijnt in december in de bioscoop.

Binnenkort start op Prime Video het tweede seizoen van de wisselend ontvangen Lord of the Rings-serie The Rings of Power. Later dit jaar krijgen we nog meer te zien in de Midden-aarde. In december verschijnt namelijk The War of the Rohirrim op het witte doek.

The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim is een prequel op de geliefde The Lord of the Rings-trilogie (2001-2003) van filmmaker Peter Jackson. De anime laat vooral het verhaal van Helm Hammerhand zien, de machtige koning van Rohan. De stem van Helm Hammerhand wordt ingesproken door Succession-acteur Brian Cox.

The War of the Rohirrim
The War of the Rohirrim speelt zich 183 jaar vóór de films van Jackson af. Koning Helm Hammerhand moet samen met zijn familie zijn koninkrijk verdedigen tegen een leger van Dunlendings. Het bekende bolwerk Helm's Deep heeft zijn naam te danken aan Helm Hammerhand.

Regisseur Kenji Kamiyama (Blade Runner: Black Lotus) ziet het verhaal over Helm als een les in verantwoordelijkheid en macht. Oorspronkelijk werd de anime gemaakt om de rechten op de The Lord of the Rings en The Hobbit-boeken van J. R. R. Tolkien niet te verliezen.

December
De anime The War of the Rohirrim moet vanaf 12 december in de Nederlandse bioscopen te zien zijn. Hieronder zie je de eerste trailer.


Ook interessant
'Troy'-acteur Brian Cox haalt hard uit naar 'Deadpool & Wolverine': "Altijd hetzelfde verhaal"
Deadpool & Wolverine mag dan wel een gigantisch succes zijn, niet iedereen is er een fan van. Acteur Brian Cox, o.a. bekend van de blockbuster Troy en de serie Succession, haalt nu.. [Lees verder]

NieuwsFilm

meest populair