James Cameron haalt uit naar critici over dialoog: "laat me jouw best verdienende films eens zien"

James Cameron haalt uit naar critici over dialoog: "laat me jouw best verdienende films eens zien"

De regisseur is verantwoordelijk voor drie van de vier films met de meeste opbrengst ooit.

James Cameron staat om twee dingen bekend: keigoede films maken en zich niks aantrekken van anderen. De regisseur haalt vaak uit naar mensen die kritiek op zijn werk geven. Nu doet hij dat weer.

In een interview met Empire praat Cameron over de toekomst van de Terminator-reeks. Maar hij haalt ook de eerste films aan, en dan met name de dialoog.

Krimpfactor
"Ik krimp niet ineen bij de dialogen, maar ik heb een lagere krimpfactor dan veel mensen blijkbaar hebben bij de dialogen die ik schrijf," aldus de regisseur. Hij doelt daarmee op de veelvoorkomende kritiek dat de dialogen in zijn films niet realistisch zijn.

Hij gaat verder: "Weet je wat? Laat me jouw drie van de vier best verdienende films eens zien, dan praten we over de effectiviteit van de dialoog." Dat klinkt arrogant, maar Cameron heeft daar misschien recht op.

Best verdienende films
Van de vier best verdienende films aller tijden zijn er drie van Cameron. Het gaat om Titanic ($2,2 miljard), Avatar: The Way of Water ($2,3 miljard) en Avatar ($2,9 miljard).


Met name Avatar: The Way of Water kreeg veel kritiek over de dialoog (zie hierboven). Toch valt er over het financiële resultaat niet te twisten. Het lijkt er in ieder geval op dat Cameron zijn schrijfstijl niet gaat aanpassen in toekomstige films.

NieuwsFilm

meest populair