Haalt James Cameron de haat van de 'Terminator'-fans op zijn hals?

Haalt James Cameron de haat van de 'Terminator'-fans op zijn hals?

De regisseur van de eerste twee delen zegt dat ze de franchise opnieuw moeten uitvinden.

Recentelijk kwam er nog een artikel langs op FilmTotaal over James Cameron. De regisseur wil Avatar tijdelijk aan de kant zetten om zich op deze oorlogsfilm te concentreren. Nu heeft hij weer 'nieuwe' ideeën voor de Terminator-franchise, maar of deze nu goed in de smaak zullen vallen...

Ondanks het feit dat het alweer een hele tijd geleden is dat Cameron een Terminator-film voor zijn rekening nam, is hij nog steeds betrokken bij de franchise. Toch is de filmmaker niet helemaal tevreden met de stand van zaken en denkt hij dat verandering nodig is.

Iets anders
De laatste films gaan vaak dieper in op de mythologie rond John Connor en de T-800, maar volgens Cameron pakte dit niet zo goed uit als verwacht. Hij wil nu dan ook een andere richting inslaan.

Tijdens een recent interview laat Cameron weten dat het tijd is voor de Terminator om te evolueren, zelfs als dit betekent dat de trouwe fans die de reeks al volgen sinds de jaren negentig als gevolg hiervan vervreemd worden.

Reactie
Zo begint Cameron: "Ik denk dat het belangrijk is dat we voor iets nieuws gaan. Als we ons op de laatste 40 jaar blijven focussen, dan raak je de nieuwe fans kwijt. Nieuwe fans hechten hier niet zoveel waarde aan".



"Dat is natuurlijk een gedurfde zet, maar in mijn ogen wel een nodige. Dat viel ook te zien met Avatar. We moeten iets nieuws neerzetten voor het nieuwe publiek. Er zijn meer dan genoeg onbekende personages die meer aandacht verdienen in deze wereld".

Toekomst
"De franchise zal er dus, denk ik, anders uit komen te zien. Ik heb er echter alle vertrouwen in dat de nieuwe films ook zeer indrukwekkend zullen zijn. We zijn momenteel een plan aan het ontwikkelen".



Het lijkt er dus op dat we in de toekomst misschien wel eens afstand zullen nemen van alle bekende en geliefde Terminator-personages...

NieuwsFilm

meest populair