James Cameron lijkt 'Avatar'-films te parkeren om oorlogsfilm te regisseren

James Cameron lijkt 'Avatar'-films te parkeren om oorlogsfilm te regisseren

Na drie 'Avatar' films gemaakt te hebben neemt hij even een pauze voordat nummer 4 en 5 volgen.

De laatste jaren is James Cameron voornamelijk bezig met zijn Avatar-franchise, maar nu blijkt dat de wereldberoemde regisseur toch wel even aan iets anders toe is. Het lijkt er namelijk op dat hij eerst een oorlogsfilm wil maken.

Cameron, eveneens bekend van Titanic, is op dit moment bezig met Avatar: Fire and Ash, het derde deel van de reeks. Hierna wil hij sowieso nog een vierde en vijfde deel maken, maar hij lijkt nu even een pauze in te lassen om zich te focussen op Ghosts of Hiroshima.

Wat te verwachten
De wereldberoemde regisseur heeft namelijk de rechten gekocht van de boeken van Charles R. Pellegrino. Het gaat hier om het nog te verschijnen 'Ghosts of Hiroshima' en zijn 2015 boek 'Last Train From Hiroshima'.

Cameron wil deze twee verhalen nu combineren om er een film van te maken. Last Train From Hiroshima vertelt over de ervaringen van de overlevenden van de atoombommen op Hiroshima en Nagasaki.

Meer
Ghosts of Hiroshima, het aankomende werk, gaat vermoedelijk dieper in op de blijvende nasleep. Dit boek komt in augustus 2025 uit, precies 80 jaar na de atoombom.

Cameron liet zich uit over zijn ambitie: "Ik heb hier altijd al een film over willen maken, maar ik worstelde ermee. Ik wist niet hoe dit te doen, totdat ik Tsutomu Yamaguchi tegenkwam, een overlevende van zowel Hiroshima als Nagasaki. Ik ontmoette hem enkele dagen voor zijn dood".

Impact
De filmmaker vervolgt: "Hij lag in het ziekenhuis en vertelde ons zijn verhaal net voordat hij kwam te overlijden. Ik moet dit nu vertellen. Ik kan dit niet negeren of vergeten".



Naar verluidt wil Cameron deze film maken voor het vierde Avatar-deel, dat pas in 2029 uitkomt. Meer dan genoeg tijd dus, om zich eerst te focussen op zijn nieuwe passieproject.

NieuwsFilm

meest populair