Lang voor 'Joker 2' speelde Lady Gaga in een compleet andere stripverfilming

Lang voor 'Joker 2' speelde Lady Gaga in een compleet andere stripverfilming

Lady Gaga was te zien in 'Sin City: A Dame to Kill For', die gebaseerd is op de 'Sin City'-stripreeks.

Binnenkort schittert Lady Gaga als Harley Quinn in Joker: Folie à Deux, het vervolg op Joker uit 2019. De film is gebaseerd op personages uit DC Comics. Dit zal echter niet de eerste keer zijn dat Gaga speelt in een stripverfilming. Een paar jaar geleden was ze al te zien in een andere film gebaseerd op een strip.

Die film is Sin City: A Dame to Kill For, ook bekend als Frank Miller's Sin City: A Dame to Kill For, uit 2014. Het is een vervolg op de film Sin City uit 2005 en is geregisseerd door Robert Rodriguez en Frank Miller met het scenario dat is geschreven door Miller. Het is voornamelijk gebaseerd op het tweede boek in de Sin City-reeks van Miller, A Dame to Kill For.

Ensemblecast
De film heeft een ensemblecast, met terugkerende acteurs zoals Mickey Rourke, Jessica Alba, Rosario Dawson, Jaime King en Bruce Willis. Ook Powers Boothe keerde terug als Senator Ethan Roark in zijn laatste filmrol voordat hij stierf in 2017.

Nieuwkomers in de film zijn onder andere Josh Brolin, Joseph Gordon-Levitt, Eva Green, Dennis Haysbert, Ray Liotta, Christopher Lloyd, Jamie Chung, Jeremy Piven, Christopher Meloni, Stacy Keach, Alexa PenaVega, Julia Garner en Juno Temple. En dus ook Gaga, die de rol speelt van een sympathieke serveerster genaamd Bertha.

Vijf verhalen
Sin City: A Dame to Kill bestaat uit vijf verhalen die zowel een prequel als een sequel zijn op de vorige film Sin City. Een van de kleinere verhaallijnen van Sin City: A Dame to Kill For is gebaseerd op het korte verhaal Just Another Saturday Night, dat is verzameld in Booze, Broads, & Bullets, het zesde boek in de stripreeks.


Twee originele verhalen, The Long Bad Night en Nancy's Last Dance, werden exclusief voor de film geschreven door Miller. Het was al sinds de release van Sin City in 2005 dat Rodriguez plannen had voor een vervolg, maar het duurde dus tot 2014 voordat de film ook echt uitkwam.

Stijl
Sin City: A Dame to Kill werd in dezelfde speciale stijl gefilmd als zijn voorganger Sin City, trouw aan de originele stripversies. De personages worden in zwart-wit getoond tegen een artificieel decor in stripstijl. De opnames werden digitaal gefilmd in kleur tegen een green screen, later werd de film omgezet in zwart-wit en werden de decors ingevuld. Sommige details worden af en toe toch in kleur weergegeven, zoals in de stripversies.


In tegenstelling tot de eerste film presteerde A Dame to Kill For onder de verwachtingen aan de box office, met een opbrengst van 39,4 miljoen dollar tegenover een productiebudget van 65 miljoen dollar. De film ontving gemengde recensies van filmcritici en heeft op Rotten Tomatoes een score van 43%.

Kijken?
Het is nog heel even wachten, tot 2 oktober, om Gaga te zien in het vervolg van Joker, maar in de tussentijd kan je haar zien in Sin City: A Dame to Kill, die je kan huren en kopen op Pathé Thuis.

NieuwsFilm

meest populair