Disney verliest creatief supertalent: alleen maar goed nieuws voor 'Frozen 3'

Disney verliest creatief supertalent: alleen maar goed nieuws voor 'Frozen 3'

Jennifer Lee stopt als chief creative officer bij het bedrijf, maar dat betekent niet dat ze volledig weggaat.

Jennifer Lee stopt als chief creative officer bij Walt Disney Animation Studios. Die rol heeft ze vervuld sinds 2018. Maar fans van het mediabedrijf hoeven niet te treuren om het nieuws. Integendeel, de reden ervoor is juist positief.

Lee begon bij Disney als schrijfster voor Wreck-It Ralph. De studio was zo enthousiast over haar werk dat ze toen Frozen mocht schrijven. Later werd ze ook co-regisseur van de film. Bij het vervolg was het net zo.

Frozen 3
Haar vertrek als chief creative officer komt nu omdat Lee de volgende films in de reeks ook wil regisseren. Die taak is niet te combineren met haar huidige functie. Het verlies bij Disney is dus een grote overwinning voor Frozen 3.

Een regisseur voor de film was tot nu toe nog niet bekend. We wisten wel al dat Lee en haar team aan het verhaal werkten, maar aanvankelijk werd gedacht dat dit in kleinere mate zou zijn dan voorheen. Frozen 3 komt in november 2027 uit.

Jared Bush
De nieuwe chief creative officer van Walt Disney Animation wordt Jared Bush. Bush was schrijver en co-regisseur van zowel Zootopia als Encanto. Zijn volgende project is Zootopia 2, dat volgend jaar uitkomt.



NieuwsFilm

meest populair