'The Platform 2': eerste clip uit veelbelovend en beklemmend Netflix-vervolg

'The Platform 2': eerste clip uit veelbelovend en beklemmend Netflix-vervolg

Het origineel was een grote hit voor de streaminggigant en het tweede deel ziet er ook veelbelovend uit.

Alweer vijf jaar geleden kwam Netflix met de Spaanstalige The Platform. De film werd een gigantische hit op de streamingdienst. Niet zo heel gek dus, dat er nu een tweede deel op komst is. Nu worden we weer getrakteerd op een nieuwe clip.

Het origineel, waarvan de officiële titel El Hoyo is, speelt zich af in een dystopische toekomst. Hierin worden gevangen gehuisvest in verticaal geplaatste cellen. De bewoners bovenaan krijgen heerlijk voedsel, maar de gevangen onder hen moeten vechten voor de restjes.

Systeem
Wie welke cel krijgt toegewezen, wordt volledig willekeurig beslist. In het tweede deel gaat er niet anders aan toe, alleen wordt het allemaal nog gevaarlijker. Een nieuwe gevangene is het niet eens met de brute regels en probeert tegen het systeem in te gaan.

Dit heeft echter gevolgen. Bepaald voedsel wordt vergiftigd, dus de gevangenen komen voor een keuze te staan: nemen ze het risico door toch te eten of lijden ze honger? De vraag is hoe lang dit goed kan gaan...

Succes?
Het eerste deel was een groot succes voor Netflix. Dat valt ook te zien aan de overtuigende cijfers die het origineel scoort, zoals een 7 op IMDb en zelfs een 81% op Rotten Tomatoes.


Van onze eigen FilmTotaal-recensent Frank Stol kreeg The Platform weer een 4/5 sterrenrecensie. Bekijk hierboven de clip van The Platform 2.

NieuwsFilm

meest populair