'Blitz' van Steve McQueen krijgt beeldschone trailer: moeder en zoon in oorlogstijd

'Blitz' van Steve McQueen krijgt beeldschone trailer: moeder en zoon in oorlogstijd

De nieuwe film van de regisseur van '12 Years a Slave' in november in de Nederlandse bioscopen

De nieuwe film van Oscarwinnaar Steve McQueen is al veelbesproken, maar donderdag lanceerde eindelijk de eerste trailer van Blitz. Het spektakelstuk, dat overduidelijk met Apple budget is opgenomen, maakt indruk.

Vommen op Londen
De film Blitz gaat over een groep inwoners van Londen tijdens de Tweede Wereldoorlog. De negenjarige George (Elliott Heffernan) wordt door zijn moeder Rita (Saoirse Ronan) naar het platteland geëvacueerd omdat de bommen die op de Britse hoofdstad vallen te gevaarlijk zijn.

Naast Heffernan en Ronan zien we nog een fikse cast met Britse sterren. Onder hen Harris Dickinson (The Iron Claw), Benjamin Clementine (Dune: Part Two), Kathy Burke (Tinker Tailor Soldier Spy), Paul Weller, Stephen Graham (Boiling Point), Leigh Gill (Joker) en Erin Kellyman (The Falcon and the Winter Soldier).

Filmfestivals
Het feit dat Steve McQueen nog steeds populair is, bewijst de prominente plek die de film opeist in het festivalseizoen. In oktober zal Blitz zowel het New York Film Festival sluiten als de BFI in Londen openen.



Paradepaardje
De film zal op 22 november gelanceerd worden op de streamingdienst Apple TV+. Het is het paradepaardje van dit jaar. Deze status leverde Scorseses Killers of the Flower Moon verschillende prijzen op.

De film gaat in Nederland draaien tijdens het Leiden International Film Festival (tussen 10 en 20 oktober) en krijgt daarna op 8 november een kleine bioscooprelease.

NieuwsFilm

meest populair