Deze aangrijpende film met 100% op Rotten Tomatoes is een van de beste boekverfilmingen van de laatste jaren

Deze aangrijpende film met 100% op Rotten Tomatoes is een van de beste boekverfilmingen van de laatste jaren

De topfilm 'Leave No Trace' scoort 100% op RT en is zonder twijfel verfilming die meer aandacht verdient.

Het verfilmen van een geliefd boek of graphic novel kan verschillende resultaten hebben: zo kun je bijvoorbeeld het succes ervaren van de Lord of the Rings- of Harry Potter-verfilmingen, maar vaak gaat het compleet mis. Geslaagde boekverfilmingen verdienen daarom meer aandacht.

Onlangs legden we al de focus op adaptaties als Big Fish, A Monster Calls en The Skin I Live In. Vandaag zetten we de sublieme dramafilm Leave No Trace in het zonnetje.

Verhaal
Will (Ben Foster) en zijn tienerdochter Tom (Thomasin McKenzie) leven al jaren off the grid in de bossen van Portland, Oregon.

Wanneer hun idyllische leven in duigen valt, worden ze allebei in de sociale dienst geplaatst. Nadat ze botsen met hun nieuwe omgeving, gaan Will en Tom op een angstaanjagende reis terug naar hun wilde thuisland.

My Abandonment
De film is gebaseerd op het boek My Abandonment van Peter Rock dat in 2009 uitkwam. Rook baseerde zijn boek op een waargebeurd verhaal dat zeer bekend was in de gemeenschap van Oregon.


In 2004 trof een Australisch stel dat door Forest Park jogde Frank en Ruth aan, een 53-jarige vader en zijn 12-jarige dochter, die in een uitgeholde boomstam in een afgelegen deel van het park woonden. Ze woonden daar al vier jaar in het geheim. Ze overleefden met niet meer dan een kleine schuilplaats, slaapzakken, een Bijbel, harken, een touwschommel en een moestuin.

100%
Hoofdrolspeler Ben Foster besloot de film niet te kijken. Hij verklaarde dit als volgt: "Ik las het script en begon te huilen toen ik het las. Dat is heel ongewoon voor mij, ik word niet zo snel van mijn stuk gebracht. Maar ik had net ontdekt dat mijn vrouw zwanger was van een dochter. Zij en ik hadden het er al over gehad om ouders te worden."


De film ging in 2018 bij het Sundance Film Festival in première en werd ijzersterk ontvangen. Het heeft niet voor niets een score van 100% op Rotten Tomatoes. Benieuwd naar de film? Je kijkt Leave No Trace nu op Pathé Thuis.

NieuwsFilm

meest populair