Deze magische wezens stelden teleur in 'Harry Potter'

Deze magische wezens stelden teleur in 'Harry Potter'

Niet alle magische wezens komen even goed tot hun recht in de reeks.

De Wizarding World van J.K. Rowling zit vol magische wezens. Maar niet alle wezens die voorkomen in de Harry Potter- en Fantastic Beasts-reeksen komen even goed tot hun recht.

De reden hiervoor is dat de boeken veel meer tijd hebben om de wereld en de wezens die daarin leven, uit te werken. De films hebben daar natuurlijk minder tijd voor.

Drie wezens
Een goed voorbeeld is de hippogrief Scheurbek in Harry Potter and the Prisoner of Azkaban. Scheurbek is enkel in die film te zien, maar in de boeken heeft hij nog een grote rol te spelen in de latere jaren.

Dat geldt ook voor de centaurs. We zien er voor het eerst een in Harry Potter and the Sorcerer's Stone, maar leren ze niet echt kennen. In de boeken hebben ze een hele samenleving en geeft er één zelfs les op Zweinstein.

Huis-elfen
Huis-elfen spelen een grote rol in de filmreeks, waaronder natuurlijk Dobby. Maar hoewel we er in de film maar twee leren kennen, zitten er veel meer huis-elfen in de boeken. Een belangrijk personage is Winky, die in Harry Potter and the Goblet of Fire een grote rol speelt.



NieuwsFilm

meest populair