Wat je moet weten over 'Transformers One' voordat je de film in de bioscoop gaat kijken

Wat je moet weten over 'Transformers One' voordat je de film in de bioscoop gaat kijken

Het oorsprongsverhaal van Optimus Prime en Megatron verschijnt deze week in de bios.

Deze week verschijnt Transformers One, de negende film in de franchise, in de bioscoop. Veel mensen die de film al gezien hebben, vinden het misschien wel de beste Transformers-film ooit. In dit artikel lees je alles wat je moet weten voordat je de film gaat kijken.

Onlangs schreven we al over de rangschikking van de Transformers-films gebaseerd op Rotten Tomatoes-scores. De film die het best scoort is Bumblebee met 90%, maar Transformers One heeft dit overtroffen met een score van 91%.

Oorsprong
De film vertelt het onbekende verhaal van Orion Pax (Chris Hemsworth) en D-16 (Brian Tyree Henry), twee beste vrienden met een broederlijke band die we beter kennen als de aartsvijanden Optimus Prime en Megatron.

De twee gaan samen met B-127 (Keegan-Michael Key) en Elita-1 (Scarlett Johansson) op een allesbepalend avontuur dat niet alleen het lot van hun thuisplaneet Cybertron voorgoed verandert, maar ook dat van henzelf.

Ontwikkeling
Het idee van een prequel die zich focust op de oorsprong van Optimus Prime en Megatron ontstond bijna tien jaar geleden. Paramount Pictures gaf schrijver Akiva Goldsman in 2015 de taak om samen met een grote groep schrijvers ideeën te bedenken om de Transformers-franchise uit te breiden.


In 2017 kreeg Transformers One officieel groen licht en Toy Story 4-regisseur werd in 2020 aangewezen als regisseur. Oorspronkelijk was het idee om Megatron weer te geven als een gladiator en hem en Optimus Prime uit verschillende achtergronden te laten komen. Vanwege beperkingen in de speelduur werd dat idee geschrapt.

Bijna in de bios
Cooley heeft een sublieme stemmencast bij elkaar gekregen voor de film. Naast de eerder benoemde hoofdrollen spreken acteurs als Jon Hamm, Laurence Fishburne, Steve Buscemi en James Remar de bijrollen van Sentinel Prime, Alpha Trion, Starscream en Zeta Prime in.


Transformers One verschijnt donderdag 19 september in de Nederlandse bioscopen.

NieuwsFilm

meest populair