Dit zijn de 8 'Transformers'-films gerangschikt van goed naar slecht: ben jij het ermee eens?

Dit zijn de 8 'Transformers'-films gerangschikt van goed naar slecht: ben jij het ermee eens?

We blikken terug op de 'Transformers'-film in aanloop van 'Transformers One'.

De maand september zit vol met grootse blockbusters, waaronder Transformers One. Daarom blikken we terug op de acht films die in deze franchise zijn verschenen.

We rangschikken de films van goed naar slecht op basis van de Rotten Tomatoes-scores. Ben jij het eens met deze volgorde?

Bumblebee en de 'originals'
Grappig genoeg heeft de beste Transformers-film niet eens het woord Transformers in de titel, het is namelijk de prequel/spin-off Bumblebee. Deze film scoort een ijzersterke 90% op Rotten Tomatoes.

De nummer twee scoort bijna 30% minder. Dit is The Transformers: The Movie, de animatiefilm uit 1986. Deze scoort 62% en is daarmee ook de laatste Transformers-film met een score die 'fresh' is. De eerste live-action-film van Michael Bay pakt de derde plek. Veel fans zien deze als de beste van de reeks van Bay, dus deze plek is logisch.

Reboot en vervolgen
Vorig jaar verscheen de quasi-reboot genaamd Rise of the Beasts. Deze film werd redelijk ontvangen, maar scoort toch net wat lager dan Michael Bays eerste film in de reeks. Op de vijfde plak staat Dark of the Moon, Bays derde Transformers-film. De film scoort slechts 35% op Rotten Tomatoes, maar is de meest succesvolle film in de reeks. Het wist namelijk ruim 1,12 miljard dollar binnen te harken aan de wereldwijde box-office.


Met een daling van 15% staat Revenge of the Fallen op nummer zes. Menig Transformers-fan zou deze film aanwijzen als de slechtste in de reeks, maar de critici waren toch slechter te spreken over de twee films met Mark Wahlberg in de hoofdrol. Age of Extinction scoort 18% en The Last Knight slechts 16%. The Last Knight was de reden om de franchise een nieuwe richting op te sturen.

Transformers One
Deze maand verschijnt Transformers One, de nieuwste film in de reeks, in de bioscoop. Deze film brengt de franchise op meerdere manieren terug waar het allemaal begon. Het is namelijk de eerste animatiefilm in de reeks sinds de originele film uit 1986, en het verhaal brengt ons letterlijk terug naar het begin.


De film vertelt het oorsprongsverhaal van Optimus Prime en Megatron, beter bekend als gezworen vijanden, maar ooit vrienden die als broers met elkaar verbonden waren en het lot van Cybertron voorgoed veranderden.

NieuwsFilm

meest populair