Monica Bellucci opent boekje over haar rol in teleurstellende 'James Bond'-film

Monica Bellucci opent boekje over haar rol in teleurstellende 'James Bond'-film

De actrice zelf heeft genoten van haar rol als de oudste Bond-girl aller tijden.

Monica Bellucci heeft al in de nodige grote films gespeeld. Hier hoort ook de James Bond-film Spectre bij. Dit was in de ogen van diverse fans een teleurstelling, maar de actrice zelf heeft wel genoten van haar rol.

De actrice staat op dit moment volop in de spotlights vanwege haar rol in Beetlejuice Beetlejuice. Bellucci geeft nu dan ook veel interviews om de blockbuster zo goed mogelijk in de schijnwerpers te zetten. Tijdens een recent gesprek blikte terug op haar carrière en haar rol in Spectre.

Rol
Toen regisseur Sam Mendes contact met Bellucci opnam, dacht de actrice dat zij gevraagd zou worden om het stokje over te nemen van Judi Denchs M. Bellucci was destijds namelijk 'al' 50 jaar oud en dacht dat dit te oud was om nog een Bond-girl te spelen.

Niks bleek minder waar. Bellucci werd een Bond-girl en de oudste in de franchise. Die titel was voorheen nog weggelegd aan Honor Blackman, die 37 jaar oud was tijdens de opnames van Goldfinger.

Impact
Ondanks het feit dat we Bellucci's Donna Lucia Sciarra niet zo heel veel in Spectre zien, was de actrice wel blij met haar aandeel in blockbuster. Zo begint Bellucci: "Om op die leeftijd in een Bond-film op te duiken was revolutionair".


"Er werd toen gesproken over hoe een oudere vrouw iets met James Bond kon hebben. In het echt is Daniel Craig ook jonger dan ik. Het toont aan dat bepaalde aspecten aan het veranderen zijn. We leven in een nieuw tijdperk en vrouwen krijgen belangrijkere rollen en meer impact. Dat laat 'Spectre' ook zien".

NieuwsFilm

meest populair