Foto van Jackie Chan (70): de beroemde acteur is duidelijk oud geworden

Foto van Jackie Chan (70): de beroemde acteur is duidelijk oud geworden

De waaghals deed al zijn stuntwerk zelf, maar gaat nu toch wel voorzichtiger te werk.

De naam Jackie Chan kent eigenlijk elke filmfanaat wel. De Hongkongse acteur staat bekend om zijn unieke combinatie van spectaculaire stunts, vechtsporten en komedie, maar zal het nu toch wel echt wat rustiger aan nemen. Chan is namelijk niet de jongste meer.

Chan begon al op jonge leeftijd in de filmindustrie als stuntman, maar brak al snel door als acteur. Zo wist hij hoge ogen te gooien met Drunken Master en Police Story, maar werd in Hollywood voornamelijk beroemd met blockbusters als Rush Hour en Shanghai Noon.

Gevaarlijk
De waaghals stond decennialang bekend om het zelf uitvoeren van zijn levensgevaarlijke stunts zonder stuntdubbel. Enkele keren liep het bijna slecht af voor Chan, die gedurende al zijn stuntwerk in tientallen films vaker achterbleef met gebroken botten.

Er kan echter niet ontkend worden dat hij de grens tussen oosterse en westerse cinema doorbroken heeft. Zo wist Chan bijna eigenhandig de martial arts-films naar een breder publiek te brengen en heeft hij bijgedragen aan de popularisering van vechtkunstfilms.

Rustiger aan
Het is echter niet zo heel vreemd dat de acteur het nu iets rustiger aan doet. Chan is vandaag de dag alweer 70 jaar oud en dus laat hij het stuntwerk over aan jongere nieuwkomers. Dat betekent niet dat we de acteur niet meer zullen zien.


Als we zijn IMDb-pagina mogen geloven heeft hij maar liefst alweer getekend voor 7 films. Dat de acteur ietsje ouder is geworden, valt wel te zien op de bovenstaande foto, maar het culturele icoon is wel nog steeds in topvorm en duidelijk aan het genieten.

NieuwsFilm