Hoe zit het nou eigenlijk met het nieuwe 'Escape From New York'-vervolg met Kurt Russell?

Hoe zit het nou eigenlijk met het nieuwe 'Escape From New York'-vervolg met Kurt Russell?

Gaat de nieuwe 'Escape From New York' er ooit nog van komen?

John Carpenters Escape From New York is zonder twijfel één van de meest geliefde films uit de jaren 80 en maakte van Kurt Russell de filmster die we vandaag de dag kennen. Een remake/vervolg is al jaren in de maak, maar wat is daar momenteel de status van?

Carpenter en Russell keerden natuurlijk vijftien jaar na de originele film terug met het vervolg Escape From L.A., en elf jaar later begonnen de gesprekken rondom een remake.

Oorspronkelijk een remake
New Line Cinema verkreeg in 2007 de rechten om een remake van Escape From New York te maken. Er werden al snel stappen gezet: Gerard Butler zou de rol van Snake Plissken overnemen van Russell en Len Wiseman (Underworld) werd aangewezen als regisseur. Dit viel door de mand en New Line kreeg het niet van de grond. Daarom werden de rechten in 2015 verkocht aan 20th Century Fox.

Robert Rodriguez werd deze keer uitgekozen om te regisseren en John Carpenter was betrokken als producent. Er werd even overwogen om Wyatt Russell, de zoon van Kurt, de rol van Snake Plissken te laten spelen, maar hij zag dit als 'carrièrezelfmoord'.

Requel
Er werd lange tijd niks vernomen over de remake, tot 2022. Toen werd bekendgemaakt dat het regisseursduo Radio Silence (Scream, Ready or Not) aan de slag gingen met een 'requel'.


Het idee hierachter is dat de film nieuwe personages introduceert in de wereld van de originele film, wat vaak leidt tot de betrokkenheid van de personages uit de originele film(s). Het duo heeft dit al succesvol gedaan met de vijfde en zesde films in de Scream-reeks.

Helaas niet
Het duo maakte eerder dit jaar bekend dat ze niet meer betrokken zijn bij het project: "Ik denk dat titels als deze een tijdje rondspringen en ik denk dat ze een paar keer hebben geprobeerd om dat uit de startblokken te krijgen. Er zit een klok op en we waren gewoon niet in een positie om de klok te halen, uiteindelijk."


"Maar wie weet? Ik denk dat het achteraf gezien gek voelt dat we zouden denken dat we na Scream een ??John Carpenter-franchise zouden betreden. Je weet het nooit. Er is nog steeds interesse in en we hebben er een paar gesprekken over gehad, maar we zijn er niet officieel aan verbonden."

NieuwsFilm

meest populair