Deze briljante cameo's in 'Harry Potter and the Goblet of Fire' zijn je waarschijnlijk nooit opgevallen

Deze briljante cameo's in 'Harry Potter and the Goblet of Fire' zijn je waarschijnlijk nooit opgevallen

De band die muziek speelt tijdens het bal in 'Harry Potter and the Goblet of Fire' bestaat uit bekende artiesten.

De Harry Potter-films zijn na al die jaren nog steeds heel erg geliefd. Hoewel het al een tijdje geleden is dat de laatste film uitkwam, zijn er nog steeds dingen over de films die je waarschijnlijk niet weet of je nooit is opgevallen. Wist je bijvoorbeeld wie de bandleden van The Weird Sisters speelt?

The Weird Sisters is de naam van de band die muziek speelt tijdens het bal in Harry Potter and the Goblet of Fire. De band is zeer populair in de tovenaarswereld en werd door Dumbledore geboekt om op te treden in Hogwarts.

Vuurbeker
Harry Potter and the Goblet of Fire kwam uit in 2005 en werd geregisseerd door Mike Newell en geschreven door Steve Kloves. Het is de opvolger van Harry Potter and the Prisoner of Azkaban (2004) en het vierde deel in de Harry Potter-filmreeks.

De film heeft Daniel Radcliffe in de rol van Harry Potter, samen met Rupert Grint en Emma Watson als Harry's beste vrienden Ron Weasley en Hermione Granger. Het verhaal volgt Harry's vierde jaar op Hogwarts, waarin hij wordt gekozen door de Vuurbeker om deel te nemen aan het Toverschool Toernooi.

Yule Ball
In Harry Potter and the Goblet of Fire wordt er ook gevierd tijdens het Yule Ball, een traditie van het Toverschool Toernooi. Het is een formele dans die wordt gehouden op de avond van Yule (de heidense winterzonnewende/Kerstmisviering) in een toernooijaar.


Tijdens dit bal wordt er ook muziek gespeeld door de band The Weird Sisters en de bandleden worden gespeeld door echte muzikanten. Zo is de zanger van de band Jarvis Cocker van Pulp. Ook Steve Mackey van Pulp is te zien aan de basgitaar.

Radiohead
Naast deze twee leden van Pulp zijn er ook twee leden van Radiohead te zien. Zo heb je Jonny Greenwood op de gitaar en Philip Selway op de drums. Samen met Steven Claydon van de groep Add N to (X) en Jason Buckle van de groep All Seeing I is de band compleet.


Deze muzikanten namen drie nummers op voor de soundtrack en verschenen dus ook in de film tijdens het bal. Wil je ze als The Weird Sisters zien in Harry Potter and the Goblet of Fire? Je kan de film bekijken op HBO Max.

NieuwsFilm