Deze parel op Netflix zet je waarschijnlijk gelijk aan voor een avond vermaak

Deze parel op Netflix zet je waarschijnlijk gelijk aan voor een avond vermaak

'Le Mans '66' is een historisch drama die je moet hebben gezien.

Het grote voordeel van de helaas wat talrijke streamingdiensten is dat er ook heel wat goede titels uit de filmhistorie terug te kijken zijn. Ze worden amper door de diensten gepromoot, dus je zult ze moeten opzoeken. FilmTotaal helpt je een handje.

Zo staat op Netflix de dramafilm Le Mans '66 van regisseur James Mangold, die je kunt kennen van Girl, Interrupted en Logan.

Le Mans '66
De film uit 2019 heeft een hoofdrol voor Matt Damon en Christian Bale. Bijrollen gingen naar onder meer Jon Bernthal en Noah Jupe. De ontvangst van de film is goed te noemen.

Zo luidt de critics consensus op Rotten Tomatoes (92%): "Ford v Ferrari biedt alle verfijnde auto-actie die het publiek mag verwachten, en combineert dit met voldoende aangrijpend menselijk drama om ook niet-raceliefhebbers tevreden te stellen."

Reacties
"Van alle James Mangold films die ik heb gezien en hij heeft er in het verleden een aantal hele goede gemaakt! Dit is absoluut mijn favoriet! En niet te vergeten dat het een geweldige cast had met een geweldig underdog verhaal!," schreef Tony P op Rotten Tomatoes.



Dan R schreef op Rotten Tomatoes: "2 ongelooflijke acteurs die een ongelooflijk geschreven versie van een waargebeurd verhaal aanvallen. Spannende racescènes, waarschijnlijk de beste racefilm ooit."

Op Netflix
De $97,6 miljoen kostende film bracht ondanks de goede ontvangst maar $225 miljoen op aan de BoxOffice. Gelukkig kun je de film nu nog een keertje kijken op Netflix.


Synopsis: Academy Award-winnaars Matt Damon en Christian Bale in Le Mans '66, gebaseerd op het merkwaardige waargebeurde verhaal van Ford tegen Ferarri. De visionaire Amerikaanse auto ontwerper Carroll Shelby (Damon) en de onverschrokken Britse coureur Ken Miles (Bale) gaan samen het gevecht aan tegen een bedrijfsfusie, de wetten van de natuur en hun eigen persoonlijke demonen om een revolutionaire raceauto voor de Ford Motor Company te bouwen en het op te nemen tegen de dominante raceauto's van Enzo Ferrari in op de '24 uur van Le Mans' in Frankrijk in 1966.

Ook interessant
Deze 3 keigoede oorlogsfilms zou je vanavond echt moeten kijken
Op de verschillende streaming- en vod-diensten vind je heel veel films, waardoor je soms door de bomen het bos niet meer ziet. FilmTotaal heeft vandaag drie... [Lees verder]

NieuwsFilm