Robert Eggers maakt zich zorgen om zijn 'Nosferatu'-hoofdrolspeler: "Hij is niet meer hetzelfde"

Robert Eggers maakt zich zorgen om zijn 'Nosferatu'-hoofdrolspeler: "Hij is niet meer hetzelfde"

Volgens de regisseur ging Bill Skarsgard zo ver dat hij onherkenbaar was.

Robert Eggers heeft al de nodige pareltjes gemaakt. Zo kwam er recentelijk nog een artikel langs op FilmTotaal over Leonardo DiCaprio, die zei dat we deze Eggers-film per se moeten zien. De regisseur werkt nu aan een nieuwe Nosferatu-versie, waar hij zich nu over uitlaat.

Net zoals het origineel, is deze Nosferatu-remake een gotisch verhaal over de obsessie tussen een gekwelde jonge vrouw en de angstaanjagende vampier die op haar verliefd is.

Rolverdeling
Deze vrouw, en haar man, worden gespeeld door Lily-Rose Depp en Nicholas Hoult. Haar 'aanbidder' en het titelpersonage wordt gespeeld door Bill Skarsgard, voornamelijk bekend van het IT-tweeluik.

Hierin speelde hij de gruwelijke clown Pennywise, maar ook als vampier is hij doodeng volgens Eggers. De regisseur laat zich nu uit over de transformatie van zijn hoofdrolspeler, die volgens Eggers onherkenbaar was.

Akelig
Zo begint Eggers: "Hij is echt huiveringwekkend. Ik zag niet meer Bill. Ik maakte me zelfs zorgen. Hij transformeert volledig in Nosferatu. Er was gewoon niets meer over van Bill, en dat maakte me niet alleen bang, maar het intimideerde me ook".



"De manier waarop hij praat, hoe hij zich gedraagt en uitziet. Het is een prachtig personage en Bill speelde de rol echt uitzonderlijk goed. Ik hoop dat hij veel lof en erkenning krijgt voor deze rol, want hij is echt weergaloos".

NieuwsFilm