Deze 3 keigoede oorlogsfilms zou je vanavond echt moeten kijken

Deze 3 keigoede oorlogsfilms zou je vanavond echt moeten kijken

Deze oorlogsfilms kijk je op de verschillende streaming- en vod-diensten die ons land rijk is.

Op de verschillende streaming- en vod-diensten vind je heel veel films, waardoor je soms door de bomen het bos niet meer ziet. FilmTotaal heeft vandaag drie oorlogsfilms voor je uitgezocht die je absoluut een keer gezien moet hebben.

Black Hawk Down (2001)
Regie: Ridley Scott | Cast: Josh Hartnett, Ewan McGregor, Eric Bana, e.a. | Te zien op: Netflix
In oktober 1993 worden ruim honderd Amerikaanse elitesoldaten gedropt in Somalië om de rechterhand van een lokale krijgsheer te vangen. Deze dwarsboomt de humanitaire hulpverlening door de Verenigde Naties. Wat een simpele klus leek, loopt al snel volledig uit de hand wanneer zwaarbewapende Somaliërs het vuur openen en twee Black Hawk-helikopters neerhalen. Een bloederige veldslag volgt.



Sobibor (2018)
Regie: Konstantin Khabensky | Cast: Konstantin Khabensky, Christopher Lambert, Mariya Kozhevnikova, e.a. | Te zien op: Netflix / Videoland
De Joodse Sovjet-officier Alexander is krijgsgevangene in kamp Sobibor, één van de vier vernietigingskampen in Polen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Vastbesloten te ontsnappen bedenkt hij in het diepste geheim het onmogelijke; hij organiseert een enorme opstand en weet met honderden mede-gevangen te ontsnappen aan de gaskamer.



Jarhead (2005)
Regie: Sam Mendes | Cast: Jamie Foxx, Jake Gyllenhaal, Peter Sarsgaard, e.a. | Te zien op: iTunes / Pathé Thuis
Marinier Anthony Swofford wordt na zijn training als scherpschutter uitgezonden naar Irak, waar de eerste Golfoorlog gaande is. In de snikhete woestijn wachten hij en zijn maten maandenlang tot er iets gebeurt. De vijand kan om elke hoek liggen, maar Swofford kan niks doen omdat er vooral via de lucht wordt gevochten. Deze omstandigheden breken de militairen langzaam maar zeker op.



NieuwsFilm