De volgende 'The Lord of The Rings' bestaat niet uit slechts één film, maar wordt ook geen trilogie

De volgende 'The Lord of The Rings' bestaat niet uit slechts één film, maar wordt ook geen trilogie

Acteur Ian McKellen onthult wat de studio hem heeft verteld over de nieuwe film, maar mag hij dat wel?

In 2026 komt er eindelijk een nieuwe The Lord of the Rings-film aan: The Hunt for Gollum. Maar het lijkt erop dat het niet bij één film zal blijven.

Dat vertelt Sir Ian McKellen in een interview. McKellen onthulde onlangs dat hij was gevraagd om terug te keren als Gandalf de tovenaar voor het nieuwe project.

Twee films
"Er is mij verteld dat het om twee films gaat," aldus McKellen op Brits praatprogramma This Morning. "Waarschijnlijk mag ik dat niet zeggen. Ik heb geen script gezien."

Hij vertelt verder dat hij "geen idee" heeft waar of zelfs wanneer de film gefilmd wordt. Maar blijkbaar is de studio toch al zeker dat het om meer dan één film zal gaan.

The Hobbit
Het zou niet de eerste keer zijn dat een ogenschijnlijk kort verhaal in de franchise over meerdere films wordt verspreid. De Hobbit-trilogie stond oorspronkelijk gepland als twee films, maar vanwege productieproblemen maakte de studio er uiteindelijk een trilogie van.


The Lord of the Rings: The Hunt for Gollum gaat over de zoektocht naar het wezen Gollum voorafgaand aan de gebeurtenissen van The Fellowship of the Ring. Gollum-acteur Andy Serkis regisseert de film zelf.

NieuwsFilm