Is deze fan-made 'Star Wars'-video beter dan de officiële trailers?

Is deze fan-made 'Star Wars'-video beter dan de officiële trailers?

Dit zou zo maar eens gebruikt kunnen worden als de echte trailer.

Star Wars is wereldberoemd en heeft miljoenen fans. Buiten alle films en series proberen fans af en toe iets moois in elkaar te zetten als eerbetoon, maar misschien is het onderstaande filmpje wel het beste dat YouTube te bieden heeft voor de liefhebbers van 'a galaxy far, far away'.

Het gaat hier om de ontmoeting tussen Luke Skywalker en Obi-Wan Kenobi tijdens Star Wars: A New Hope. De twee gaan naar de schuilplaats van Obi-Wan, waar laatstgenoemde Luke vertelt over zijn vader en zijn verleden.

Filmpje
Het filmpje, dat werd gemaakt door een YouTuber genaamd SAMURAI SOSA, heeft als titel 'Obi-Wan has PTSD'. Je zou dus kunnen denken dat het om iets grappigs gaat, of een soort meme, maar het tegenovergestelde is waar.

Wanneer Obi-Wan (hier gespeeld door Alec Guinness) aan het woord is, zien we flashbacks van zijn verleden met Anakin. Zo denkt hij met veel plezier terug aan de goede dagen, hun vriendschap en band, maar ook aan de donkere tijden die volgden.

Meesterlijke combinatie
Het mag hier dan wel gaan om een scene uit A New Hope, SOSA maakt op een hele indrukwekkende manier gebruik van beelden uit de latere trilogie, om zo aan te tonen waar Obi-Wan aan denkt en voor zich ziet. Oordeel hieronder zelf maar.



Het filmpje staat nu al 8 jaar online en werd maar liefst al meer dan 17 miljoen keer bekeken. Zo schrijft iemand: "Dit laat zien hoe fantastisch alles verbonden is in Star Wars" of nog "Dit is een van de beste trailers aller tijden".

Ook interessant
Hoe heeft iedereen deze 'Star Wars'-blooper over het hoofd kunnen zien?
Het komt wel vaker voor dat er foutjes in een film over het hoofd worden gezien. Soms gaat het om een klein detail, soms juist om een behoorlijke blooper. Een detail in...[Lees verder]

NieuwsFilm