Cate Blanchett over haar lesbische film: "Niemand wilde dit project financieren"

Cate Blanchett over haar lesbische film: "Niemand wilde dit project financieren"

Gelukkig gaat het er vandaag de dag volgens de actrice wel anders aan toe.

Ondanks het feit dat Cate Blanchett al decennialang een van de grootste namen is in de filmwereld, heeft ook zij het niet altijd makkelijk om bepaalde films te kunnen maken. Dit was ook het geval met Carol van Todd Haynes, waar de actrice zich nu over uitlaat.

In deze film uit 2015 zijn de hoofdrollen weggelegd voor Blanchett en Rooney Mara. De film zelf is gebaseerd op het boek 'The Price of Salt' van Patricia Highsmith. Het verhaal gaat over de liefdesrelatie van twee compleet verschillende vrouwen in het New York uit de jaren vijftig.

Lastig
Blanchett, o.a. bekend van Lord of the Rings en Babel, geeft nu toe dat het behoorlijk lastig was om dit te verfilmen. De reden hiervoor? De actrice zegt dat studio's geen interesse hadden om een film over twee lesbische vrouwen te financieren.

Zo begint Blanchett: "Op een gegeven moment zou een andere regisseur dan Todd de film voor zijn rekening nemen. Hij werd echter van het project gehaald. Ik besloot toen ook op te stappen". Het was pas toen Haynes besloot de draad op te pikken dat ook de actrice terugkeerde.

Kritiek
Blanchett vervolgt: "Dit heeft bijna 5 jaar geduurd, want we konden de film gewoonweg niet financieren. Niemand wilde er iets van weten... Wie gaat er nu voor een film waarin twee vrouwen op elkaar verliefd worden?"


"Nu is dat gelukkig wel wat makkelijker. We hebben het nog vaak over wat er in de filmindustrie moet veranderen voor meer gelijkwaardigheid, maar we hebben de laatste jaren wel al grote stappen gezet in de juiste richting".

NieuwsFilm