'Joker: Folie à Deux': een film die "de wereld nu nodig heeft"

'Joker: Folie à Deux': een film die "de wereld nu nodig heeft"

De eerste 'Joker' liet ons zien hoe gek de wereld geworden is, maar gelukkig biedt het vervolg de oplossing.

Nog maar een klein maandje wachten en dan komt Joker: Folie à Deux eindelijk uit in de bioscoop. En volgens regisseur Todd Phillips is de film precies "wat de wereld nu nodig heeft."

In een nieuwe featurette, die je hieronder kunt zien, vergelijkt Phillips de nieuwe film met het eerste deel. Daarbij haakt hij vooral in op de thematiek, die deze keer totaal anders is.

Liefde
"In de eerste Joker zegt Arthur: "Ligt het aan mij of wordt het alsmaar gekker [in de wereld]?" aldus Phillips. "Als je het kijkt, dan denk je: [i]"Nee, het ligt niet aan jou."

Maar de tweede film biedt een oplossing. "Wat de wereld nu nodig heeft, is liefde," zo gaat Phillips verder. Hiermee doelt hij op de liefde tussen Joker en nieuw personage Harley Quinn (Lady Gaga).

Verhaal
Arthur Fleck, beter bekend als Joker, is in Arkham Asylum beland. Daar krijgt hij de psychiater Harley Quinn toegewezen. Tussen Joker en Harley Quinn ontstaat een verknipte relatie.


Onlangs kwamen de eerste recensies van de film uit. De reacties waren wisselvallig. Kijkers kunnen zelf oordelen op 3 oktober, wanneer de film in Nederland in de bioscoop verschijnt.

NieuwsFilm