'Joker: Folie à Deux' eerste recensies: opnieuw een topper of toch een teleurstelling?

'Joker: Folie à Deux' eerste recensies: opnieuw een topper of toch een teleurstelling?

De reacties zijn tot nu toe gemengd en gaan van waardige opvolger tot overbodig.

We hoeven nog maar een maand te wachten op Joker: Folie à Deux, maar nu zijn wel al de eerste recensies opgedoken op het internet. De grote vraag is nu, is het vervolg net zoals het origineel weer een topper of mogen we de sequel laten schieten?

Voor zijn glansrol in de eerste Joker film won hoofdrolspeler Joaquin Phoenix nog een Oscar. Nu keert hij terug als Arthur Fleck, die is uitgegroeid tot Joker. Na de gebeurtenissen in het eerste deel is hij in Arkham Asylum beland.

Anders
Daar krijgt hij de psychiater Harley Quinn (Lady Gaga) toegewezen. Tussen Joker en Harley Quinn ontstaat een verknipte relatie. Het grootste verschil is dat Folie à Deux een musical is, maar pakt dit goed uit?

Voornamelijk bij Deadline zijn ze positief. Zo wordt er gezegd dat dit een unieke musical is, waarin werkelijk alles zit. Zij noemen het een gedurfde film en een waardige opvolger, die heel anders in elkaar steekt dan het origineel.

Kritiek
Helaas is lang niet iedereen echter positief. The Hollywood Reporter meldt bijvoorbeeld dat de film te lang duurt, en soms hierdoor wat saai overkomt. Ook wordt er gezegd dat Lady Gaga best een prominentere rol had mogen hebben.


Bij Empire en Discussing Film krijgt de blockbuster weer een 4/5. Bij Variety zijn ze echter negatief. Zij noemen het een overbodig vervolg. Ook IGN, The Guardian en IndieWire zijn niet overtuigd. Zij melden allen dat Folie a Deux weinig toevoegt.

Wachten
We zullen even moeten afwachten om te zien hoe dit uitpakt, maar tot nu toe zijn de reacties dus behoorlijk wisselvallig. Volgende maand zullen we zelf kunnen oordelen, wanneer Joker: Folie à Deux in de Nederlandse bioscopen te zien zal zijn.

Ook interessant
Nieuwe trailer voor 'Joker: Folie à Deux' belooft spectaculair vervolg op 'Joker' uit 2019
Er is een korte nieuwe trailer verschenen van Joker: Folie à Deux. De trailer hint naar een spectaculaire vervolgfilm... [Lees verder]

NieuwsFilm

meest populair