Hoe staat het er eigenlijk voor met Cho Chang uit de 'Harry Potter'-films?

Hoe staat het er eigenlijk voor met Cho Chang uit de 'Harry Potter'-films?

Katie Leung, bekend als Cho Chang, speelt nu vooral in tv-series zoals Annika en The Peripheral.

Katie Leung, bekend als Cho Chang uit de Harry Potter-films, is na haar rol als Harry's schoolliefde grotendeels uit de schijnwerpers verdwenen. De actrice heeft de film en televisiewereld niet verlaten, maar wat is er precies van haar geworden?

Katie Leung maakte haar debuut in de betoverende wereld van Harry Potter in de film Harry Potter and the Goblet of Fire. De Schotse actrice wist maar liefst drieduizend meiden die auditie hadden gedaan achter zich te laten.

Harry Potter
Katie Leung speelde in maar liefst vier Harry Potter-films. Fans van de franchise zullen zich de kus tussen haar en hoofdrolspeler Daniel Radcliffe nog wel herinneren in, Harry Potter and the Order of the Phoenix.

Hoewel de actrice geliefd was bij de fans, ervaarde Leung ook veel racistische opmerkingen. Zo werd haar naam online meerdere malen door het slijk gehaald, ze werd destijds geadviseerd door haar publiciteitsagent om hier niet over te praten.

Carrière
Na Harry Potter and the Deathly Hallows - Part 2 besloot Leung een acteeropleiding te volgen. De daaropvolgende jaren speelde ze in verschillende theaterproducties en televisieseries, en speelde ze ook met Jackie Chan in de film The Foreigner.


Hoewel ze zo nu en dan nog op het grote witte doek verschijnt, lijkt Leung zich prima thuis te voelen in de televisiewereld. De actrice speelt onder andere de hoofdrol in de serie Annika en had een prominente rol in de door Amazon geproduceerde serie The Peripheral.

Ook interessant
Hoe gaat het nu eigenlijk met Chloë Grace Moretz, de geliefde actrice uit 'Kick-Ass'?
In 2010 blies actrice Chloë Grace Moretz filmkijkers omver met haar vertolking van Hit-Girl in de actiefilm Kick-Ass. Sindsdien leek de Amerikaanse actrice de rollen voor het uitkiezen te hebben, maar hoe... [Lees verder]

NieuwsFilm