Stephen King noemt vergeten horrorfilm uit 2009 een van zijn favoriete films aller tijden

Stephen King noemt vergeten horrorfilm uit 2009 een van zijn favoriete films aller tijden

'The Last House on the Left' uit 2009 is een remake van de gelijknamige horrorfilm van Wes Craven uit 1972.

Stephen King is een van de schrijvers van wie de meeste boeken zijn verfilmd. De meeste daarvan zijn horrorfilms en zelf is King een grote fan van horror. Een van zijn favoriete films aller tijden is dan ook een horrorfilm die bijna niemand zich nog herinnert.

Die film is The Last House on the Left uit 2009, wat een remake is van de gelijknamige horrorfilm van Wes Craven uit 1972. Deze remake werd geregisseerd door Dennis Iliadis en geschreven door Adam Alleca en Carl Ellsworth.

Verhaal
De cast van The Last House on the Left bestaat uit Tony Goldwyn, Monica Potter, Garret Dillahunt, Aaron Paul, Spencer Treat Clark, Riki Lindhome, Martha MacIsaac en Sara Paxton.

De film volgt Mari Collingwood (Paxton), een tiener die wordt ontvoerd, verkracht en voor dood achtergelaten door een familie van gewelddadige voortvluchtigen. Wanneer haar ouders ontdekken wat er met haar is gebeurd, zoeken ze wraak op de familie, die tijdens een onweersbui onderdak heeft gezocht in hun vakantiehuis.

Meest brute en compromisloze film
In zijn boek Danse Macabre gaf King de film veel lof en noemde hij The Last House on the Left "de beste horrorfilm van de nieuwe eeuw". Verder zei de wereldberoemde auteur: "De Dennis Iliadis-versie is voor het origineel wat het schilderij van een volwassen kunstenaar is voor de tekening van een kind dat een glimp van talent vertoont. The Last House uit 2009 is de meest brute en compromisloze film die in Amerikaanse bioscopen is gedraaid sinds Henry: Portrait of a Serial Killer."


Waarom King de remake van de film verkiest boven het origineel van Craven is niet helemaal duidelijk. Rauw in zijn onverbiddelijke weergave van de realiteit is The Last House on the Left losjes gebaseerd op Ingmar Bergmans klassieke film The Virgin Spring uit 1960.

Bescheiden succes
The Last House on the Left was een bescheiden succes aan de kassa, met een opbrengst van 46 miljoen dollar tegenover een budget van 15 miljoen dollar. De film ontving gemengde recensies van critici. Sommigen vonden het prijzenswaardig in vergelijking met andere horrorfilms en remakes in het algemeen, terwijl anderen het minder vonden dan het origineel.


King is alvast fan en als je zelf eens The Last House on the Left wil zien, kan je de film huren en kopen op Prime Video.

Ook interessant
Komt deze grote Stephen King-film er eigenlijk nog wel?
De befaamde filmmaker Mike Flanagan, bekend van de Netflix-series Midnight Mass, The Haunting of Hill House en The Fall of the House of Usher, is al geruime tijd bezig met... [Lees verder]

NieuwsFilm