Idris Elba heeft nog steeds spijt van zijn grootste flop: "Ik had een andere keuze moeten maken"

Idris Elba heeft nog steeds spijt van zijn grootste flop: "Ik had een andere keuze moeten maken"

De acteur speelde een belangrijke rol in 'Cats', maar had dit achteraf liever niet gedaan.

Idris Elba is een behoorlijk geliefde acteur. Zo wist hij hoge ogen te gooien in geliefde series als The Wire en Luther en blockbusters als Beasts of No Nation en Thor: Ragnarok. Hij heeft echter niet alleen maar topfilms gemaakt...

In 2019 tekende Elba voor een van de hoofdrollen in de musical Cats. Het gaat hier om een vernieuwende filmbewerking van de wereldberoemde Andrew Lloyd Webber-musical. De musical was een groot succes, maar de film heel wat minder.

Flop
De film, waarin acteurs als James Corden, Ian McKellen, Judi Dench en Rebel Wilson als katten in te zien zijn, werd dramatisch slecht ontvangen. Op IMDb scoort de film bijvoorbeeld slechts een 2,8 en op Rotten Tomatoes weer een zeer teleurstellende 19%.

Cats werd dan ook zowel door critici als publiek slecht ontvangen en met de grond gelijk gemaakt. Zo was er veel kritiek op de bizarre visuele effecten, het verwarrende plot en de ongemakkelijke toon.

Spijt
Elba, die in de film is te zien als de mysterieuze en criminele kat Macavity, heeft dan ook toegegeven dat hij spijt heeft van de film. Hoewel hij aanvankelijk enthousiast was over het project, realiseerde hij zich al snel dat de film niet was geworden wat hij had gehoopt.


Zo zei de acteur al eerder: "In mijn ogen zijn voor deze film niet altijd de beste technische keuzes gemaakt, zoals het overdreven gebruik van CGI. Als ik van tevoren had geweten hoe deze film zou uitpakken had ik een hele andere keuze gemaakt..."

Ook interessant
Shia LaBeouf heeft nog steeds spijt van een van zijn grootste blockbusters: "Ik heb fans teleurgesteld"
Shia LaBeouf werd wereldberoemd dankzij zijn rol in de Transformers-franchise. Vanaf dat moment had hij de rollen voor het oprapen, maar van een van zijn grootste blockbusters heeft hij spijt. Het gaat hier om...[Lees verder]

NieuwsFilm