Komt deze grote Stephen King-film er eigenlijk nog wel?

Komt deze grote Stephen King-film er eigenlijk nog wel?

Horrorexpert Mike Flanagan lijkt de ideale kandidaat voor de adaptatie van Stephen Kings epische 'The Dark Tower'-reeks.

De befaamde filmmaker Mike Flanagan, bekend van de Netflix-series Midnight Mass, The Haunting of Hill House en The Fall of the House of Usher, is al geruime tijd bezig met een adaptatie van Stephen Kings epische boekenreeks The Dark Tower.

Een jaar geleden onthulde Flanagan dat de ontwikkeling van het project stil lag vanwege de schrijversstaking. Hij verzekerde fans echter dat dit project zijn hoogste prioriteit zou krijgen zodra de staking voorbij was.

Film of serie?
In een recent interview met The Hollywood Reporter herhaalde Flanagan zijn toewijding aan het project: "Dat project is als het lanceren van een olietanker. Maar we werken eraan. Eerst werd het vertraagd door mijn overstap van Netflix naar Amazon, en daarna weer door de stakingen. Het vordert, en we zijn verder dan ooit."

Flanagan werd ook gevraagd of het project een film of een serie zou worden: "Ik zie mogelijkheden voor films voor sommige van de verhaallijnen, maar de hoofdverhaallijn zal behandeld worden in een grootschalige tv-serie." King schreef acht boeken in de The Dark Tower-reeks, dus er zijn genoeg mogelijkheden voor meerdere films en series.

The Life of Chuck
Ondertussen is Flanagan druk bezig met andere projecten. Zo werkt hij voor Universal aan een nieuwe film in de The Exorcist-franchise, en verschijnt binnenkort zijn nieuwste film The Life of Chuck.

The Life of Chuck, ook een bewerking van een Stephen King-boek, ging onlangs in première op TIFF, het filmfestival in Toronto. Critici noemen de feelgoodfilm het beste werk van Mike Flanagan tot nu toe.

NieuwsFilm