Deze miljardenfilm van Disney heeft na 5 jaar nog steeds geen vervolg gekregen

Deze miljardenfilm van Disney heeft na 5 jaar nog steeds geen vervolg gekregen

Slecht nieuws voor de fans, de sequel lijkt onzeker door diverse omstandigheden.

In 2019 verscheen de film Aladdin van regisseur Guy Ritchie. De film bracht Disney's magische sprookje opnieuw tot leven en zorgde voor volle bioscoopzalen. Hierdoor is de onvermijdelijke vraag: kunnen fans binnenkort een vervolg verwachten?

Aladdin is een remake van de gelijknamige animatiefilm uit 1992. De film volgt het verhaal van een straatjongen die een magische lamp vindt met een geest die wensen kan vervullen. Met deze kracht probeert hij prinses Jasmine te veroveren en de kwaadaardige Jafar te verslaan.

Cast
In de live-action remake werd de rol van Aladdin door nieuwkomer Mena Massoud gespeeld. Hollywood filmster Will Smith nam de rol van de geest tot zijn rekening, terwijl de Britse actrice Naomi Scott de rol van Jasmine vertolkte.

Filmcritici waren vooral te spreken over de casting, met name Will Smith werd genoemd als een waardige opvolger van Robin Williams, die in de animatiefilm uit 1992 de stem van de geest insprak. Toch lijkt de cast zelf niet zeker te zijn van een sequel.

Sequel
In 2020 werd bekendgemaakt dat er een sequel op Aladdin zou komen, maar tot op heden lijkt er nog veel onzeker. De geprezen cast zou bereid zijn terug te keren, maar de producenten lijken voorzichtiger te zijn.



Het incident bij de Oscar ceremonie waarbij Will Smith een klap gaf aan komiek Chris Rock zou het geheel op scherp hebben gezet, hoewel Variety vorig jaar bekendmaakte dat het incident zijn bijdrage aan de film niet zal belemmeren.

Hoop
Hoofdrolspeler Mena Massoud lijkt de hoop op een sequel al een beetje te hebben opgegeven. Ruim drie jaar na de aankondiging van de sequel gaf de acteur aan geen nieuws over de film te hebben. "Voor mij, gaat het leven op dit punt ook gewoon door", aldus de acteur.



Regisseur Guy Ritchie lijkt ondertussen ook al verbonden te zijn aan een andere Disney live-action remake, ofwel die van Hercules. Of de Aladdin-fans binnenkort toch positief kunnen verwachten, zal de tijd doen blijken. Mocht je de film zelf willen zien, dan kan dat via Disney+.

NieuwsFilm