Hoe scoort 'Joker: Folie à Deux' op Rotten Tomatoes?

Hoe scoort 'Joker: Folie à Deux' op Rotten Tomatoes?

Na de eerste recensies, komt nu ook de grote filmwebsite met een opvallend cijfer.

Gisteren kwam er nog een artikel langs op FilmTotaal over de eerste recensies van Joker: Folie à Deux, die tamelijk wisselvallig wordt onthaald. Sommigen vinden het vervolg geweldig, anderen heel wat minder. Wat zegt de Rotten Tomatoes-score?

Behoorlijk wat filmfanaten kijken vandaag de dag of naar het Rotten Tomatoes cijfer om erachter te komen of een film de moeite waard is. Folie à Deux staat op dit moment, na 43 reviews, precies op een 60% rating en is daarmee net nog 'Fresh'.

Vergelijking
Meerdere filmcritici lieten weten dat het vervolg overbodig is en niet heel veel toevoegt aan het origineel. Er moet wel bij gezegd worden dat het eerste deel niet veel beter scoorde op Rotten Tomatoes.

Joker scoort namelijk ook maar een 69%. De 'gewone bioscoopgangers' zijn wel heel wat positiever en geven het origineel 89%. De R-rated blockbuster werd uiteindelijk ook een gigantische hit en ging zelfs over de magische grens van 1 miljard dollar heen.

Verhaal
In het tweede deel keert Joaquin Phoenix uiteraard terug als Arthur Fleck/Joker. Na de gebeurtenissen in het eerste deel is hij in Arkham Asylum beland.


Daar krijgt hij de psychiater Harley Quinn (Lady Gaga) toegewezen. Tussen Joker en Harley Quinn ontstaat vervolgens een verknipte relatie.

NieuwsFilm

meest populair