Grote fantasyfilm uit 2024 verschijnt als een waanzinnig gaaf bordspel

Grote fantasyfilm uit 2024 verschijnt als een waanzinnig gaaf bordspel

Ben je dol op Monopoly? Binnenkort kun je de Wicked-versie spelen.

Spellen als Monopoly en Risk verschijnen regelmatig in een filmversie. Denk maar aan de Lord of the Rings-versie van Risk of de Avengers-editie van Monopoly. Binnenkort neemt een grote release van Universal Pictures het speelbord van het laatstgenoemde spel over.

De film Wicked verschijnt eind november in de wereldwijde bioscoopzalen, maar je kunt de wereld van OZ met onder meer de Shiz Universiteit en Emerald City al begin oktober in Monopoly spelen.

Wicked Editie
Voor de 'Wicked Edition' van Monopoly is het spel aangepast aan de verhaallijn van de film, inclusief de vormgeving, de kaarten en meer. Ook de speelstukken zijn in Wicked vorm, met Elphaba's hoed, Elphaba's bezem, Elphaba's fles, Glinda's kroon, Glinda's onderbroek en The Grimmerie.

De huizen en hotels worden overgenomen door de huizen van Munchkin en de kastelen van Emerald. Ook zijn er Ozian-munten te verzamelen tijdens het spelen van de opmerkelijke versie. Het spel is te spelen met twee tot en met zes spelers.

Voor de fans
Het mag duidelijk zijn dat de uitgave er speciaal is voor de fans van de aankomende film Wicked, de eerste van een tweedelige verfilming van de gelijknamige musical van Stephen Schwartz en Holzman, die op zijn beurt gebaseerd was op de gelijknamige roman uit 1995 van Gregory Maguire en personages uit de roman The Wonderful Wizard of Oz van L. Frank Baum.


De film Wicked van regisseur Jon M. Chu en met rollen voor Cynthia Erivo en Ariana Grande staat gepland voor 5 december 2024.

Disclaimer: Dit artikel is niet gesponsord door de uitgever of een andere leverancier en is geschreven omdat het onderwerp aansluit bij series en films.

Ook interessant
'Back to the Future' heeft een bordspel die iedereen wel een keer gespeeld wil hebben
Wie is er niet verslaafd geweest aan Monopoly, het populaire bordspel van Parker Brothers en tegenwoordig uitgevers als Hasbro en Winning Moves. Door de jaren heen verschenen er allerlei versies, waaronder ook op films gebaseerde versies. Voor de.. [Lees verder]

NieuwsFilm

meest populair