Deze pikante scène is het meest gepauzeerde moment in cultfilm met Salma Hayek

Deze pikante scène is het meest gepauzeerde moment in cultfilm met Salma Hayek

Een prachtige cast, maar de beeldschone actrice wist de show te stelen met haar sensuele dans.

Gisteren kwam er nog een artikel langs op FilmTotaal over Salma Hayek, die alweer haar 58ste verjaardag vierde. Ze ziet er echter nog steeds beeldschoon uit. Daar kwamen kijkers in 1996 ook achter met een van Hayeks beroemdste scènes.

Het gaat hier over de cultklassieker From Dusk Till Dawn, die werd geregisseerd door Robert Rodriguez maar geschreven door Quentin Tarantino. De film begint als een gewelddadige misdaadthriller, waarin twee criminelen (George Clooney en Tarantino zelf) op de vlucht zijn.

Avontuur
Ze vluchten naar een bar in Mexico, samen met een gegijzelde familie. Maar halverwege de film verandert alles: de bar blijkt een schuilplaats voor vampiers te zijn, en de film verandert in een bloederige horrorfilm.

Een knettergek verhaal dus, maar wat de meeste kijkers hebben onthouden is de memorabele dansscène van Salma Hayek. Zij kruipt in de film in de huid van Santanico Pandemonium, een verleidelijke en mysterieuze danseres.

Dans
In de bar voert ze een sensuele dans uit terwijl ze een enorme python om haar nek draagt. Ze beweegt zich hypnotiserend op de muziek, terwijl alle ogen in de bar op haar gericht zijn. Niet alleen de aanwezigen in de bar waren door haar verleid.


Menig kijker heeft deze scène opnieuw bekeken of gepauzeerd. Er moet dan ook bij gezegd worden dat dit voor een groot deel voorkomt uit de sensualiteit van Hayeks bewegingen, maar ook de manier waarop ze de aandacht van de kijker volledig naar zich toe trekt.

Ontvangst
De film werd echter wel maar gemengd ontvangen door de filmcritici. Sommigen konden de combinatie van genres en de onverwachte plotwending waarderen, anderen vonden het weer te chaotisch.


Door de jaren heen groeide From Dusk Till Dawn wel uit tot een cultfavoriet, vooral door de opvallende scènes zoals die van Hayek. Haar dans bleef in het geheugen van veel kijkers hangen, waardoor deze scène nog steeds een van de meest herbekeken en gepauzeerde momenten in de filmgeschiedenis is.

Ook interessant
Deze pikante scène is het meest gepauzeerde moment in memorable 40-jaar oude film
Nog niet zo heel lang geleden kwam er nog een artikel langs over een scène van Shannon Elizabeth in American Pie, die behoorlijk vaak gepauzeerd werd. Dat...[Lees verder]

NieuwsFilm

meest populair