Deze film met een topcast snap je na 10 keer kijken waarschijnlijk nog niet

Deze film met een topcast snap je na 10 keer kijken waarschijnlijk nog niet

Hugh Jackman, Rachel Weisz, Cliff Curtis, Ellen Burstyn en meer in deze mooie maar ingewikkelde film.

Regisseur Darren Aronofsky heeft ons al de nodige pareltjes geleverd, maar sommige films van de regisseur zijn wel tamelijk lastig te begrijpen. Daar hoort de onderstaande titel ook bij, aangezien dit een film is die veel kijkers verwart.

Het gaat hier om The Fountain uit 2006. Deze film vertelt het verhaal van drie verschillende, maar met elkaar verbonden, verhaallijnen. In het eerste verhaal volgen we een Spaanse conquistador in de 16de eeuw, op zoek naar de boom van het leven in de jungle.

Diverse verhalen
In het tweede verhaal staat een hedendaagse wetenschapper centraal, die de dood van zijn vrouw probeert te verijdelen. Het derde verhaal speelt zich weer af in de toekomst, waarin een astronaut de missie krijgt om in een ruimtecapsule te reizen naar een ster waar een boom op groeit.

Op het eerste gezicht lijken deze drie verhalen van elkaar los te staan, maar langzaam maar zeker komt de kijker erachter dat het allemaal met elkaar vervlochten is. Alle drie de verhalen delen diepgaande thema's, zoals leven, dood en eeuwigheid.

Meerdere keren
Door de verschillende tijdinstellingen en de symboliek die door de film heen verweven is, kan het moeilijk zijn om The Fountain na een keer kijken al te begrijpen. De film werd dan ook gemengd ontvangen. Zo vonden sommige kijkers het verhaal gewoon simpelweg te verwarrend.


Anderen prezen de film weer om zijn ambitieuze en visueel indrukwekkende aanpak, maar zijn het er wel mee eens dat dit een film is die eigenlijk pas echt duidelijk wordt na meerdere kijkbeurten. The Fountain vraagt dan ook om herhaalde aandacht om de diepere betekenissen en verbanden tussen de verhalen te doorgronden.

Ook interessant
Deze film met Jennifer Lawrence snap je na 10 keer kijken waarschijnlijk nog niet
Nog niet zo heel lang geleden kwam er nog een artikel langs op FilmTotaal over Beau is Afraid van Ari Aster. Dit is zeker een goede film, maar...[Lees verder]

NieuwsFilm

meest populair