'Inside Out 2' baant zich een weg naar boven in Box Office Top 10 aller tijden

'Inside Out 2' baant zich een weg naar boven in Box Office Top 10 aller tijden

Disneys topkrakers moeten zich zorgen gaan maken over hun plek in de hitlijst.

Het was al wel bekend Inside Out 2 een megasucces was. Zo versloeg het onlangs Frozen 2 aan de kassa's en werd het daarmee de succesvolste animatiefilm aller tijden. Nu is daar weer een nieuw bijzonder record aan toegevoegd.

Ook in vergelijking met de mainstreamfilms blijkt Pixars animatiefilm het megagoed te doen. De film over de nieuwe emoties van tiener Riley heeft zich namelijk een plekje in de top 10 van meestverdienende films weten te bemachtigen.

Voorbij Disney
De film van regisseur Kelsey Mann heeft inmiddels meer dan 1,66 miljard dollar opgebracht bij de wereldwijde kassa's. Daarmee is het voorbij twee grote Disneyfilms gestreefd: de live-action The Lion King film en Marvels The Avengers.

Inside Out 2 heeft zich stevig genesteld op de negende plaats in de lijst. Maar een andere MCU-blockbuster moet misschien ook gaan vrezen voor zijn positie in de top 10.

Top 3
Spider-Man: No Way Home staat nu nog op de zevende plek met een opbrengst van maar liefst 1,92 miljard. Als de animatiefilm echter nog 300 miljoen zou binnenhalen gaat íe dus ook nog voorbij die megahit.



De top 3 van meestverdienende films bestaat toevallig uit drie films beginnend met een A, van 1 naar 3: Avatar, Avengers: Endgame en Avatar: The Way of Water. Deze kaskrakers brachten wereldwijd alle drie meer dan 2 miljard op.

NieuwsFilm

meest populair