Jenna Ortega beantwoordt de vraag waarom je 'Beetlejuice Beetlejuice' van Tim Burton moet kijken

Jenna Ortega beantwoordt de vraag waarom je 'Beetlejuice Beetlejuice' van Tim Burton moet kijken

Volgens het duo is het antwoord op de vraag kortweg: "alles"

In een interview met Comicbook onthulden Catherine O'Hara en Jenna Ortega wat het meest Tim Burton-achtige was aan de set van het Beetlejuice-vervolg.

"De hele omgeving," antwoordde O'Hara, die Delia Deetz belichaamt in Beetlejuice Beetlejuice. "Het begint met zijn tekeningen, de scheve vloeren en muren, de prachtige beelden en geweldige effecten."

Immersie
"Hij geeft je gewoon zoveel van de uiteindelijke beelden als je op een set kunt krijgen," aldus O'Hara. Ortega vult aan dat "dat ongelooflijk informatief is."

"Wanneer auteurs beschrijven dat ze een goede garderobe, haar en make-up aantrekken en ze voelen dat ze hun manier van bewegen beginnen te veranderen. Dat is zo informatief," legt de actrice uit.

Zeldzaam
Ortega vertelt dat het "zeldzaam is dat je kunt reflecteren op of geïnspireerd kunt raken door de scène, het landschap dat zich om je heen afspeelt."


De actrices, Delia en Astrid Deetz belichamen, hadden naast een goed woordje over de immersie op de set ook een goed woordje over de manier van het regisseren van Burton.

Op het puntje van je stoel
"Hij is heel spontaan," zegt Ortega. "Echt spontaan en creatief," beaamde O'Hara. "Hij houdt je echt op het puntje van je stoel."

"Hij is een hele goede, speelse baas," voegde O'Hara hieraan toe. "Hij laat het voelen alsof het is, 'Oooh, wat vind je hiervan?' Omdat hij dat zegt en hij zegt, 'Wat denk jij ook hierover?'"

In de bioscoop
Beetlejuice Beetlejuice is vanaf 5 september te zien in de Nederlandse bioscopen.

NieuwsFilm

meest populair