Eerste recensies voor 'Beetlejuice Beetlejuice': kijken of skippen?

Eerste recensies voor 'Beetlejuice Beetlejuice': kijken of skippen?

Ook het vervolg lijkt een hit te worden wand de eerste recensies zijn veelbelovend.

Gisteren kwam er nog een artikel langs op FilmTotaal over Beetlejuice Beetlejuice. Winona Ryder liet zich toen nog uit waarom we 36 jaar hebben moeten wachten op het vervolg. De grote vraag is nu: is de film de moeite waard of niet?

Regisseur Tim Burton keert terug met de nodige bekende gezichten, zoals Ryder maar natuurlijk ook weer Michael Keaton. Er zijn echter ook beroemde nieuwkomers, zoals Jenna Ortega, Monica Bellucci en Willem Dafoe.

Verhaal
In het vervolg zorgt een onverwachte tragedie ervoor dat drie generaties van de bekende Deetz familie terugkeren naar Winter River. Lydia is nog steeds getraumatiseerd door Betelgeuze, die ook weer van de partij is.

Betelgeuze keert namelijk terug wanneer de opstandige tienerdochter van Lydia, Astrid, op zolder de mysterieuze maquette van het stadje ontdekt. Zo opent ze per ongeluk het portaal naar het hiernamaals, met alle gevolgen van dien...

Eerste recensies
Op Rotten Tomatoes zijn nu de eerste recensies te vinden en deze zijn voornamelijk positief. Uit de eerste 39 recensies zijn er slechts 7 'Rotten'. De filmcritici zijn het grotendeels met elkaar eens en noemen het vervolg een film boordevol nostalgie, die bedoeld is voor de fans van het eerste deel.



De bekende personages en thema's worden gekoppeld aan Burtons kenmerkende visuele stijl. Het resultaat? Een liefdesbrief aan een geliefde klassieker, die ook op zichzelf staat. Beetlejuice Beetlejuice draait vanaf 4 september in de Nederlandse bioscopen.

NieuwsFilm

meest populair