Eerste recensies voor horrorfilm 'AfrAId': supertop of een enorme flop?

Eerste recensies voor horrorfilm 'AfrAId': supertop of een enorme flop?

Sinds deze week draait de AI-horrorfilm in de wereldwijde bioscopen.

Aan de lopende band verschijnen er horrorfilms op het witte doek. Deze week ging AfrAId in première, een nieuwe film die ingaat op de angst die er is voor kunstmatige intelligentie.

De ontvangst is niet bepaald denderend te noemen. Op Rotten Tomatoes zijn de eerste recensies verzameld en die zorgen voor een voorlopige Tomatometer-score van slechts 19 procent, met een 4.00/10 als gemiddelde beoordeling.

"Een dagdroom"
"Zoals bij zoveel tech-thrillers is het bij AfrAId meer de bedoeling om relevant te zijn dan om te vermaken," schrijft Benjamin Lee van Guardian. En Leigh Monson van AV Club: "Hoe graag we deze film ook een monster van kunstmatige intelligentie willen noemen, de tekortkomingen ervan zijn onmiskenbaar menselijk."

"De acteurs zijn de enige reden om deze absurde thriller aan te zetten. Het verhaal lijkt niet echt op een kritiek op AI-technologie, maar meer op een dagdroom over de kracht ervan," vindt A.A. Dowd van IGN Movies.

IMDb
Het cijfer op IMDb maakt eveneens geen goede start. Na 355 stemmen staat het IMDb-cijfer namelijk op een magere 5,1 en het lijkt er eerder op dat die score gaat dalen naar mate er meer stemmen binnenkomen.


Ook interessant
'Afraid': de horror en terreur van AI in je huis
Vorig jaar verscheen M3GAN in de bioscopen en dat werd een grote hit voor producent Jason Blum en zijn.. [Lees verder]

NieuwsFilm