De nieuwe Hollywoodfilm van Halina Reijn gaat over de "gapende kloof van orgasmes" tussen man en vrouw

De nieuwe Hollywoodfilm van Halina Reijn gaat over de "gapende kloof van orgasmes" tussen man en vrouw

Nicole Kidman speelt een machtige CEO die een affaire aangaat met haar veel jongere stagiair.

In december verschijnt Babygirl, de nieuwe Hollywoodfilm van Nederlandse actrice/regisseuse Halina Reijn. De film wordt een erotische thriller.

De film gaat over een affaire tussen machtige CEO Romy (Nicole Kidman) en haar veel jongere stagiair Samuel (Harris Dickinson). Die relatie komt tot stand omdat Romy seksueel gefrustreerd is in haar huwelijk.

Orgasmekloof
Reijn zegt dat ze de film maakte over "de relatie tussen vrouwen en hun lichaam" en "de gapende kloof van orgasmes die nog steeds bestaat" tussen mannen en vrouwen.

Ze wil haar personages "niet straffen," maar hoopt juist "dat [de film] zal fungeren als een eerbetoon aan zelfliefde en bevrijding. (...) De kern ervan gaat over: kan ik van mezelf houden in al mijn verschillende lagen?"

Kidman
Kidman vult Reijn aan. "Het gaat over verlangens, je innerlijke gedachten," zegt ze. "Het gaat over geheimen, huwelijk, waarheid, macht, toestemming, de taal [rond] seks. Het wordt verteld door de blik van een vrouw en dat maakt het zo uniek."



"Ik wist dat [Reijn] me niet zou uitbuiten," vertelt de actrice verder. "Er was een enorme zorgzaamheid van ons allemaal, we waren allemaal heel lief voor elkaar en hielpen elkaar. Het voelde heel authentiek, beschermd en tegelijkertijd echt."

Venetië
De film ging gisteren in première op het filmfestival van Venetië. Babygirl is, net als de vorige film van Reijn (Bodies Bodies Bodies), een A24-film. Vanaf 25 december is hij te zien in de bioscoop.




NieuwsFilm

meest populair