De laatste film van Jack Nicholson ben je waarschijnlijk compleet vergeten

De laatste film van Jack Nicholson ben je waarschijnlijk compleet vergeten

Jack Nicholson's laatste film, "How Do You Know", markeert een rustig pensioen na legendarische rollen.

Topacteur Jack Nicholson verwierf een legendarische status met iconische rollen in films als One Flew Over The Cuckoo's Nest en The Shining. Ondanks zijn indrukwekkende carrière, lijkt zijn laatste film door velen te zijn vergeten.

Het is geen geheim dat Jack Nicholson al enige tijd geleden met pensioen is gegaan. Toch is het voor de acteur uit The Departed-opmerkelijk dat hij na zo'n indrukwekkende carrière zich zo stilletjes uit de schijnwerpers heeft onttrokken.

How Do You Know
De laatste film van Jack Nicholson is de romcom How Do You Know van regisseur James L. Brooks, met wie Nicholson ook het immens populaire As Good as It Gets maakte. Voor zijn rol in die film kreeg Nicholson een Academy Award voor Beste Acteur.

In How Do You Know speelt Jack Nicholson de rol van Charles, de vader van George (gespeeld door Paul Rudd. Charles is een machtige en manipulatieve zakenman die zijn zoon in een lastige situatie brengt door betrokken te raken bij een illegale zakelijke deal.

Comeback
Na de release van How Do You Know lijkt Jack Nicholson definitief de handdoek in de ring te hebben gegooid.Toch zijn er meerdere collega's (waaronder James L. Brooks) nog steeds overtuigd dat hij nog een rentree binnen Hollywood zal maken.



Sinds How Do You Know zijn er naar verluidt nog meerdere rollen aan Jack Nicholson aangeboden. Zo wilde Steven Spielberg de acteur een rol geven in de scifi-film Ready Player One en werd hij ook gevraagd voor een cameo in The Shining-sequel Doctor Sleep.

Pensioen
Alles lijkt erop te wijzen dat Nicholson van zijn welverdiende pensioen aan het genieten lijkt te zijn. Vorig jaar maakte de acteur een praatje met fans die hem vroegen of hij ooit nog in films te zien zal zijn, waarop de acteur de desbetreffende fan snel uit zijn dromen hielp.



Hoewel How Do You Know misschien een beetje een anticlimax is voor het einde van zijn carrière, heeft Jack Nicholson meerdere iconisch filmrollen op zijn naam staan die niemand hem nu nog kan afnemen. Mocht je zelf How Do You Know willen kijken, dan kan dat via Pathé Thuis.

NieuwsFilm

meest populair