Parool Film Festival sluit af met Ierse 'Kneecap' en maakt deel van line-up bekend

Parool Film Festival sluit af met Ierse 'Kneecap' en maakt deel van line-up bekend

Amsterdam staat in de eerste week van oktober in het teken van exclusieve voorpremières van onder meer 'Anora', 'La Cocina' en ook de sluitingsfilm 'Kneecap'

Het Parool Film Fest in Amsterdam heeft een deel van de line-up van dit jaar bekendgemaakt. In de eerste week van oktober komen een aantal exclusieve Nederlandse premières van films uit Cannes en Berlijn naar Amsterdam.

PAFF wil een podium zijn voor films met een belangrijke auteursstempel: een duidelijk zichtbare hand van de regisseur dus. Met de films die op dit moment in de line-up zijn aangekondigd, voldoen absoluut aan die voorwaarden.

Kneecap is de sluiter
Op zondag (6 oktober) zal de Ierse film Kneecap het festival sluiten. De muziekfilm van de Brits-Ierse schrijver en regisseur Rich Peppiatt is door Ierland al ingediend als inzending voor de Academy Awards. De film gaat over de opkomst van het rebelse Noord-Ierse hiphoptrio met dezelfde naam.

De leden van het hiphop fenomeen spelen zelf de hoofdrollen in de film en worden daarbij geholpen door onder andere Michael Fassbender. De film werd onderscheiden met de Audience Award op Sundance. Op 21 november gaat de film in de Nederlandse bioscopen draaien.



Anora van Sean Baker één van de hoogtepunten
Daarnaast is Gouden Palmwinnaar Anora van regisseur Sean Baker één van de hoogtepunten van het festival. Baker maakt met de film een moderne Assenpoestervariant die langzaam en doldwaze rit door het nachtleven van New York en langs casino's in Las Vegas.

Een klassiek Baker verhaal, die met eerdere films als The Florida Project en Tangerine ook al een flinke twist gaf aan de American Dream. De film is vanaf 31 oktober te zien in de bioscopen en is dus vier weken op voorhand al te zien.



Naast Anora zijn ook de Frans-Mexicaanse film Emilia Perez, het Noorse Armand, het Franse fictie L'Histoire de Souleymane en het Mexicaanse La Cocina (losjes gebaseerd op het toneelstuk The Kitchen) te zien. De line-up zal de komende dagen nog verder worden aangevuld.

Op woensdag 2 oktober begint het Parool Film Fest met de première van de veelbesproken film Megalopolis van Francis Ford Coppola. Het festival duurt voort tot zondag 6 oktober.

NieuwsFilm

meest populair