Acteur Tom Hanks wordt misbruikt op Instagram met misleidende advertenties

Acteur Tom Hanks wordt misbruikt op Instagram met misleidende advertenties

Nee, de acteur probeert niet wat bij te verdienen, dus laat je niet misleiden door zijn AI-stem.

Tom Hanks is al decennialang een van de bekendste acteurs in Hollywood. Je zou dus ook wel denken dat de ster niet nog een bijbaantje hoeft te zoeken. Het feit dat hij nu opduikt om 'wonderdrugs' online te verkopen zorgt voor de nodige gefronste wenkbrauwen. De met een Oscar bekroonde Hanks reageert hier zelf op.

Wat blijkt, het gaat hier niet om de echte Hanks, maar om een AI-versie van de acteur. In de reclame horen we de stem van Hanks, die ons aanraadt een wonderdrug te kopen. De echte Hanks zegt nu dat dit allemaal nep is.

Choquerend
Zo begint de Saving Private Ryan-ster: "Ik heb al meerdere reclames op het internet zien langskomen die mijn naam gebruiken, zonder dat ik hiervan op de hoogte ben of voor gevraagd werd".

"Dit is dus zonder mijn toestemming gemaakt via AI. Ik heb hier helemaal niks mee te maken. Ik heb zelf diabetes en ga enkel en alleen voor medicijnen naar mijn dokter. Laat je dus niet foppen! Geef niet je hard verdiende geld uit aan deze oplichters!"

Vaak
Het is de tweede keer in een korte tijd dat een bekendheid zich negatief uitlaat over AI. Enkele dagen geleden kwam er namelijk nog een artikel langs op FilmTotaal over Wednesday-actrice Jenna Ortega, die zei dat neppe AI-naaktfoto's van haar nu de ronde doen op het internet.




NieuwsFilm