Grote nieuwe film met Oscarwaardige Daniel Craig gaat naar A24

Grote nieuwe film met Oscarwaardige Daniel Craig gaat naar A24

Het is daarmee een van de duurste films die A24 tot nu toe heeft gedistribueerd.

A24 heeft naar verluidt de Amerikaanse rechten bemachtigd van Luca Guadagnino's volgende film Queer, waarin Daniel Craig de hoofdrol speelt.

Het nieuws komt naar buiten net voordat de film zijn première beleeft tijdens het Venice Film Festival, wat gevolgd wordt door voorstellingen in Toronto en New York.

Perfecte match
Deadline bracht het nieuws naar buiten en vermeldt erbij dat de film vanaf eind juni al aan distributeurs werd getoond. Met A24 als de winnende partij is de film verzekerd van een bioscooprelease.

Daarnaast wordt gezegd dat het de beste acteerprestatie uit Craig's carrière tot nu toe is, maar dat de film zelf het publiek zal verdelen. Met een budget van 53 miljoen dollar is het een van de duurste films die A24 tot op heden heeft uitgebracht.

Oscar voor Craig?
Craig speelt de rol van Lee, een zelfbewuste, onzekere man die met zijn veteranenuitkering een wild leven leidt in het Mexico Stad van de jaren '40.



Naast Craig zijn er in de film ook rollen weggelegd voor Lesley Manville, Jason Schwartzman en Henry Zaga.

Double whammy
Guadagnino, die eerder dit jaar nog verantwoordelijk was voor het sterk ontvangen Challengers, verfilmt met Queer een controversieel boek van William S. Burroughs.



Naar verwachting zal er binnenkort een eerste trailer verschijnen voor de veelbelovende film.

NieuwsFilm