De bizarre reden waarom Tom Cruise niet in 'Edward Scissorhands' van Tim Burton speelde

De bizarre reden waarom Tom Cruise niet in 'Edward Scissorhands' van Tim Burton speelde

Cruise stelde allerlei suffe vragen over de hoofdrol in 'Edward Scissorhands'.

Tom Cruise speelde in de jaren 90 hoofdrollen in talloze klassiekers als Eyes Wide Shut, Mission: Impossible en Jerry Maguire. Hij had echter nóg een klassieker op zijn naam kunnen hebben, namelijk Edward Scissorhands.

Namen als Tom Hanks, Jim Carrey en Robert Downey Jr. kwamen allemaal aan bod voor de hoofdrol in Edward Scissorhands, maar Cruise kreeg de rol echt bijna te pakken.

Verhaal
In een kasteel hoog op een heuvel woont de grootste creatie van een uitvinder - Edward (Johnny Depp), een bijna compleet persoon. De schepper stierf voordat hij Edwards handen kon afmaken; in plaats daarvan blijft hij achter met metalen scharen als handen.

Sindsdien leeft hij alleen, totdat een vriendelijke dame genaamd Peg (Dianne Wiest) hem ontdekt en hem verwelkomt in haar huis. In het begin verwelkomt iedereen hem in de gemeenschap, maar al snel beginnen de zaken ten kwade te veranderen.

'Hoe gaat hij naar het toilet?'
Voordat Depp werd gecast als Edward, werd Tom Cruise beoogd om de rol te vertolken. Dit viel volledig door de mand om en heel bizarre reden. Producent Caroline Thompson vertelde hier in 2015 het volgende over: "Cruise wilde weten hoe Edward naar het toilet ging. Hij stelde het soort vragen over het personage dat je niet aan dit personage kunt stellen!"


"Een deel van de delicatesse van het verhaal was dat je geen antwoord gaf op vragen als: 'Hoe gaat hij naar het toilet? Hoe heeft hij al die jaren zonder eten geleefd?' Tom Cruise wilde absoluut niet in de film zitten zonder dat die vragen beantwoord werden."

Start van een samenwerking
De rol ging natuurlijk naar Johnny Depp en achteraf is dat maar beter. Het startte namelijk een langdurige samenwerking tussen Burton en Depp, die resulteerde in films als Ed Wood, Sweeney Todd en Charlie and the Chocolate Factory.


Burtons nieuwe film Beetlejuice Beetlejuice verschijnt volgende week in de bioscoop. De film ging onlangs in première tijdens het Filmfestival van Venetië.

NieuwsFilm

meest populair