Tom Hardy's opmerkelijke keuze: "Dit is een van de beste films van mijn carrière"

Tom Hardy's opmerkelijke keuze: "Dit is een van de beste films van mijn carrière"

Een pareltje van onder de 90 minuten, waarin alleen Hardy te zien is.

Tom Hardy wordt door menig filmfanaat gezien als een van de beste acteurs van zijn generatie. Zo wist hij hoge ogen te gooien in films als Inception en Warrior, maar ook in series als Taboo en Peaky Blinders. Een van zijn projecten verdient volgens de acteur meer aandacht.

Het gaat hier om Locke. Deze film, die in 2013 werd gemaakt door Steven Knight, is tamelijk uniek. Het verhaal speelt zich namelijk slechts op één plek af: de auto van Ivan Locke, gespeeld door Hardy.

Verhaal
Locke is een toegewijde bouwmanager. De avond voor zijn grootste bouwproject besluit hij zijn leven om te gooien. Hij verlaat zijn werk en familie om naar Londen te rijden, waar een vrouw met wie hij een eenmalige affaire had op het punt staat te bevallen van zijn kind.

Gedurende de rit voert Locke talloze telefoongesprekken, waarin hij zijn persoonlijke en professionele leven probeert te redden. De spanning van de film komt voort uit de dilemma's waarmee Locke wordt geconfronteerd en de manier waarop hij zijn fouten onder ogen ziet.

Ontvangst
De film werd sterk ontvangen. Zo scoort Locke op IMDb een nette 7,1, maar vooral het Rotten Tomatoes cijfer mag er zijn met zijn 91%. Voornamelijk de ijzersterke acteerprestatie van Hardy werd geprezen, die er eigenlijk zo goed als alleen voor staat.


Critici roemden de film om zijn inventieve aanpak en minimalistische stijl. Hardy zelf is er ook behoorlijk trots op: "Het was een unieke uitdaging. Het gaf me de kans om me volledig op een complexe rol te concentreren, zonder afleiding van actiescènes en andere personages".

Genoten
Hardy vervolgt: "De film heeft mij gedwongen om op een heel ander niveau te acteren, waarbij ik volledig afhankelijk was van mijn stem en gezichtsuitdrukkingen. Het was een intense en intieme ervaring, maar wel eentje waar ik heel dankbaar voor ben. Ik heb er van genoten".




Ook interessant
Leonardo DiCaprio's opmerkelijke keuze: "Dit is een van de beste films van mijn carrière"
Leonardo DiCaprio wordt door menig filmfanaat gezien als dé beste acteur die er in Hollywood rondloopt. De acteur wist hoge ogen te gooien is de nodige meesterwerken, maar...[Lees verder]

NieuwsFilm

meest populair