Deze Sundance-topfilm moet je gezien hebben in de bioscoop

Deze Sundance-topfilm moet je gezien hebben in de bioscoop

Een gezin streeft naar een wild en vrij bestaan, maar een tragische wending dwingt hen om zich aan te passen aan de hedendaagse maatschappij.

A New Kind of Wilderness, die op het prestigieuze Sundance Film Festival werd bekroond als beste documentaire, is een intiem en warm portret over liefde, het leven en opgroeien.

Het verhaal van Silje Evensmo Jacobsen over deze Noorse familie, met al hun overwinningen en worstelingen, nodigt uit om na te denken over onze eigen levenskeuzes, onze verantwoordelijkheid tegenover de Aarde en onze kinderen en hoe we omgaan met het leven na een groot verlies.

Verhaal
Op een afgezonderde idyllische boerderij in de bossen van Noorwegen leven de Paynes wild, vrij en zelfvoorzienend. Maria en Nik geven hun kinderen Ulv, Falk, Freja en Ronja thuisonderwijs en streven ernaar om met een hecht gezin in harmonie met de natuur te leven.

Een tragische gebeurtenis maakt echter een abrupt einde aan hun idyllische wereld en dwingt het gezin een nieuw pad in te slaan richting de moderne maatschappij.

Warm
In de trailer zien we dat dit een zeer cinematisch geschoten prachtdocu gaat worden.


A New Kind of Wilderness is vanaf 29 augustus te zien in de Nederlandse filmhuizen.

NieuwsFilm

meest populair