De sterkste MonsterVerse-film kijk je nu op 4K UHD: 'Godzilla x Kong: The New Empire'

De sterkste MonsterVerse-film kijk je nu op 4K UHD: 'Godzilla x Kong: The New Empire'

Godzilla x Kong: The New Empire kun je nu ook op schijf in huis halen.

Tot op heden wisten vijf films meer dan $500 miljoen op te halen aan de wereldwijde bioscoopkassa's. Een daarvan is Godzilla x Kong: The New Empire, de vijfde film in het MonsterVerse van producent Legendary Pictures.

De tweede film met Godzilla en King Kong, na het eerdere Godzilla vs. Kong uit 2021, werd opnieuw geregisseerd door Adam Wingard. Opvallend is dat het productiebudget fors lager lag dan bij de eerdere films en dat de wereldwijde bioscoopomzet het hoogst met $570 miljoen.

4K UHD
Sinds 7 augustus kun je Godzilla x Kong: The New Empire met acteurs als Rebecca Hall, Brian Tyree Henry, Dan Stevens en Kaylee Hottle ook op schijf bemachtigen. De film is verschenen op DVD, Blu-ray en 4K UHD-uitgaven. De 4K UHD-uitgave heeft uiteraard een schijf met de beste beeld- en geluidskwaliteit.

De Blu-ray schijf bevat een opvallende hoeveelheid extra's, met zoals gewoonlijk een track met audiocommentaar. In dit geval hebben heel wat mensen aan de track meegewerkt, waaronder regisseur Wingard, de editor en de specialist van de visuele effecten. Verder zijn er heel wat korte featurettes te bekijken.

Featurettes
In totaal duren de meer dan tien featurettes bijna anderhalf uur. Veel acteurs, de regisseur en andere leden van de crew hebben hun medewerking verleend. Uiteraard komen Godzilla en King Kong voorbij, maar ook de andere monsters, de 'Hollow Earth' en Monarch. Genoeg om een avond mee te vullen.


Naast de 4K-uitgave (ook als steelbook) zijn er ook 4K-uitgaven met de twee Godzilla/Kong-films en de vijf MonsterVerse-films. De film is ook te streamen op HBO Max, maar dan is de beeldkwaliteit van een mindere kwaliteit dan met de 4K-uitgave. Met dank aan Warner Bros. voor het recensie-exemplaar.

Meer MonsterVerse
In de franchise bestaan ook de animatieserie Skull Island op Netflix en de live action-serie Monarch: Legacy of Monsters op Apple TV+. In maart 2027 verschijnt er een zesde film in de reeks.

Ook interessant
Hoe kan het dat de '28 Days Later' Blu-ray meer dan 100 dollar kost?
Elke (horror)filmfanaat kent 28 Days Later wel. Deze blockbuster van Danny Boyle introduceerde Cillian Murphy aan de wereld. Er is echter behoorlijk veel te doen over de film, maar hoe komt.. [Lees verder]

NieuwsFilm

meest populair