Deze bizarre thriller is een van de beste boekverfilmingen van de laatste jaren

Deze bizarre thriller is een van de beste boekverfilmingen van de laatste jaren

Antonio Banderas schittert in deze markante thriller van Pedro Almodóvar.

Het verfilmen van een geliefd boek of graphic novel kan verschillende uitkomsten hebben: zo kun je bijvoorbeeld het succes ervaren van de Lord of the Rings- of Harry Potter-verfilmingen, maar vaak gaat het compleet mis. Geslaagde boekverfilmingen verdienen daarom meer aandacht.

Onlangs legden we al de focus op adaptaties als Big Fish, A Monster Calls en The Hunger Games: The Ballad of Songbirds & Snakes. Vandaag zetten we de markante thriller La Piel Que Habito (The Skin I Live In) van Pedro Almodóvar in het zonnetje.

Verhaal
Ter nagedachtenis aan zijn overleden vrouw, die omkwam bij een hevig auto-ongeluk, probeert wetenschapper Dr. Robert Ledgard (Antonio Banderas) de perfecte huid te synthetiseren die bestand is tegen brandwonden, snijwonden en andere soorten schade.

Naarmate hij dichter bij het perfectioneren van deze huid op zijn onberispelijke patiënt (Elena Anaya) komt, wordt de wetenschappelijke gemeenschap sceptischer. Uit zijn verleden blijkt dat zijn patiënt nauw verbonden is met tragische gebeurtenissen die hij het liefst zou vergeten.

Mygale/Tarantula
Almodóvars film is een verfilming van het van origine Franse boek Mygale van Thierry Jonquet. Almodóvar las dit boek ergens in 2001 en was uiterst bekoord door "de omvang van de vete van dokter Ledgard."


Dat bleef de kern van zijn adaptatie, maar door de jaren heen dwaalde hij verder af van het originele verhaal. De film werd onwijs sterk ontvangen; het scoorde namelijk 81% op de Tomatometer. De film is te zien op Pathé Thuis.

Nog een verfilming
Almodóvar is al sinds de jaren 70 actief en behoort absoluut tot de wereldtop qua regisseurs dankzij talloze Spaanse klassiekers. Het is extra bijzonder dat hij zo'n prestigieuze status heeft in de filmwereld, aangezien hij nog nooit een Engelstalige film heeft gemaakt.


Daar komt nu verandering in. Almodovars nieuwste film heet The Room Next Door en wordt zijn allereerste Engelstalige film. Juliane Moore en Tilda Swinton spelen de hoofdrollen. Grappig genoeg is dit ook gebaseerd op een boek, namelijk What Are You Going Through. De film gaat dit jaar in première tijdens het filmfestival in Venetië.

Ook interessant
Deze scifi-actiefilm is een van de beste boekverfilmingen van de laatste jaren
Onlangs legden we al de focus op adaptaties als Big Fish, A Monster Calls en Logan. Vandaag zetten we de recente film... [Lees verder]

NieuwsFilm

meest populair