Quentin Tarantino over dodelijk 'Rust'-ongeluk: "Alec Baldwin is ook wel schuldig"

Quentin Tarantino over dodelijk 'Rust'-ongeluk: "Alec Baldwin is ook wel schuldig"

De wereldberoemde regisseur geeft de acteur voor 10% de schuld want hij hield het pistool vast.

Gisteren kwam er nog een artikel langs op FilmTotaal over Quentin Tarantino, die het had over 'zijn' Star Trek-film die er nooit zal komen. Nu heeft de regisseur het weer over een ander berucht filmproject, namelijk Rust.

Op de set van de western Rust kreeg acteur Alec Baldwin, o.a. bekend van de Mission: Impossible-franchise, een revolver overhandigd. Hij dacht dat hier alleen maar losse flodders in zaten, maar toen hij gebruik maakte van het pistool bleek hier een echte kogel in te zitten.

Ramp
Baldwin raakte regisseur Joel Souza (die zich hier recentelijk voor het eerst uitgebreid over uitliet) maar cameravrouw Halyna Hutchins kwam zelfs om het leven. De wapenexpert werd schuldig bevonden maar Baldwin werd vrijgesproken.

Tarantino heeft hier gemengde gevoelens bij. Zo zegt de regisseur: "Ik denk dat het eerlijk is dat je zegt dat de wapenexpert voor 90% verantwoordelijk is voor dit ongeluk. De overige 10% liggen bij de acteur. Het gaat hier om een echt wapen, dus daar is ook hij voor een deel verantwoordelijk voor".

Voorzichtig
De filmmaker gebruikt zelf ook echte wapens op zijn set, maar zegt dat zijn acteurs wel in detail alles stap voor stap te horen krijgen over wat wel en niet kan: "We hebben het over elk detail. Je gaat er respectvol mee om en we beginnen pas wanneer alles duidelijk is. Dit moet je serieus nemen".


Tarantino wil wel niet dat echte wapens volledig verdwijnen. De regisseur neemt geen blad voor de mond wanneer hij het hierover heeft: "We kunnen ook nep erecties laten zien tijdens pornofilms, maar wie heeft daar zin in? Je wil het zo realistisch mogelijk maken. Je wil het pistool zien afgaan, niet digitaal wat vuur toevoegen".

Twee doden
De Pulp Fiction-regisseur vervolgt: "Er zijn talloze films gemaakt met echte wapens en maar twee keer is iemand gestorven omdat er niet goed op werd gelet. Dat is toch een best goede statistiek in mijn ogen".

Ook interessant
Eerste foto's uit veelbesproken film 'Rust': Alec Baldwin schoot cameravrouw dood op de set
In oktober 2021 kwam de film Rust groot in het nieuws toen duidelijk werd dat acteur Alec Baldwin.. [Lees verder]

NieuwsFilm

meest populair