Op deze dag verschijnt het langverwachte Disney-vervolg 'Moana 2' in de bioscoop

Op deze dag verschijnt het langverwachte Disney-vervolg 'Moana 2' in de bioscoop

Na het succes van 'Moana' komt er een vervolg, dat binnenkort uitkomt in de bioscoop.

De Disney-film Moana uit 2016 was een groot succes en werd geprezen voor zijn animatie en muziek. Nu, acht jaar later, komt er een vervolg op de film met Moana 2. En het is niet zo lang meer wachten tot dit vervolg uitkomt in de bioscoop.

Moana 2, die de titel Vaiana 2 heeft in verschillende landen waaronder ook Nederland, wordt geregisseerd door David Derrick Jr., Jason Hand en Dana Ledoux Miller (in hun debuut als speelfilmregisseurs), en geproduceerd door Christina Chen en Yvett Merino.

Cast en muziek
Heel wat van de castleden hernemen hun rol van de eerste film, waaronder Auli'i Cravalho, Dwayne Johnson, Temuera Morrison, Nicole Scherzinger, Rachel House en Alan Tudyk. Er zijn ook nieuwe castleden die zich bij de cast aansluiten, waaronder Khaleesi Lambert-Tsuda, Rose Matafeo, David Fane, Hual?lai Chung, Awhimai Fraser en Gerald Ramsey.

Mark Mancina en Opetaia Foa'i, de componisten en co-schrijvers van de eerste film, keren terug om de muziek en liedjes te schrijven, terwijl Abigail Barlow en Emily Bear Lin-Manuel Miranda vervangen als aanvullende songwriters. De liedjes van de eerste film waren al een grote hit, het is dus zien of die uit Moana 2 ook een succes zullen zijn.

Verhaal
Moana 2 zal net als in de eerste film Moana (Cravalho) volgen, die naar de verre zeeën van Oceanië reist en gevaarlijke, lang verloren wateren verkent om een verborgen eiland te vinden. Dit eiland zou een vloek kunnen verbreken die bestaat uit een woede van stormen die over Oceanië is neergedaald.


Tijdens een avontuur zoals ze nog nooit eerder heeft meegemaakt, zal Moana gedwongen worden om het op te nemen tegen oude en nieuwe uitdagingen van wezens onder leiding van Matangi, een gevreesde onderwereldgodin. Om haar missie te volbrengen om alle mensen en gemeenschappen van Oceanië weer met elkaar te verbinden, moet ze haar oude demigodvriend Maui (Johnson) oproepen en een groep nieuwe zeelieden verzamelen om deze nieuwe vijanden te overwinnen.

In de bioscoop
Moana 2 komt heel binnenkort in de bioscoop in Nederland, namelijk op 27 november. Het is dus nog even wachten, maar in afwachting kan je steeds naar Moana kijken die te vinden is op Disney+. Daarnaast komt er in de zomer van 2026 ook een live-action remake van Moana uit met Johnson die zijn rol herneemt als Maui.

NieuwsFilm

meest populair