Will Smith heeft nog steeds spijt van deze flop: "Ik voel me schuldig"

Will Smith heeft nog steeds spijt van deze flop: "Ik voel me schuldig"

De acteur vindt het voornamelijk vervelend dat zijn zoon met de kritiek kreeg te maken.

Will Smith weet als geen ander hoe het is om in blockbusters of grote franchises op te duiken. Denk bijvoorbeeld maar aan Independence Day, Bad Boys en natuurlijk de Men in Black-films. Niet alles pakt echter even goed uit. Van een film heeft de acteur voornamelijk spijt.

In 2013 tekende Smith voor de hoofdrol in After Earth van M. Night Shyamalan. In deze futuristische film kruipt de acteur in de huid van de legendarische generaal Cypher Raige, die terugkeert naar zijn vervreemde gezin en zijn 13-jarige zoontje Kitai (Wills echte zoon, Jaden Smith).

Ongeluk
Wanneer het ruimteschip van Cypher en Kitai wordt beschadigd tijdens een meteorieten-storm, storten ze neer op een onbekende en gevaarlijke planeet. De zwaargewonde Cypher kan zo goed als niks doen, waardoor Kitai hen uit deze situatie moet redden.

De jongen trekt het vijandige landschap in, op zoek naar de radiobaken van hun schip om een noodsignaal te kunnen sturen. Kitai wilde altijd al gezien worden als een waardige soldaat door zijn vader en vandaag krijgt hij die kans, waarin een enkele fout kan leiden tot de dood.

Flop
Ondanks het feit dat Smith al decennialang een grote naam is in Hollywood, wist deze blockbuster absoluut niet te overtuigen. After Earth werd met de grond gelijk gemaakt. Zo scoort deze op IMDb slechts een 4,8 en op Rotten Tomatoes zelfs een 12%.


Dit kwam bij Smith hard aan, voornamelijk aangezien zijn jonge zoontje ook kreeg te maken met alle kritiek: "Dit is de pijnlijkste flop uit mijn carrière. Zelfs 'Wild Wild West' was in vergelijking niet zo erg, want daar deed mijn zoon niet aan mee. Ik liet hem aan deze film meedoen, dus dat neem ik mezelf wel echt schuldig".

Ook interessant
Will Smith heeft nog steeds spijt van deze blockbuster-flop: "Ik schaam me ervoor"
Will Smith is een van de grootste filmsterren van zijn generatie. Eind jaren negentig en begin jaren 2000 was hij dé naam in Hollywood, maar dat betekent niet...[Lees verder]

NieuwsFilm

meest populair